Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Facebook“ kūrėjas Markas Zuckerbergas kuria partiją ir žengia į JAV politiką

Socialinio tinklo „Facebook“ kūrėjas ir jį valdančios bendrovės vadovas Markas Zuckerbergas kuria JAV politinę organizaciją, kuri rūpinsis įvairiomis problemomis, tokiomis kaip švietimo reforma, imigracija ir mokslo tyrimai, pranešė vienas jam artimas šaltinis.
„Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas
„Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šis šaltinis, pageidavęs neviešinti jo vardo, nurodė, kad naujasis judėjimas bus oficialiai įkurtas artimiausiomis savaitėmis. Anksčiau panašią informaciją buvo paskelbęs dienraštis „The San Francisco Chronicle“, portalas „Politico“ ir kiti žiniasklaidos kanalai.

28 metų M.Zuckerbergas jau anksčiau panaudojęs iš „Facebook“ sukauptą kapitalą, sprendžiant jam rūpimus politinius klausimus. Jis padovanojo 100 mln. dolerių vertės „Facebook“ akcijų Niuarko miesto Naujajame Džersyje mokykloms. Jis taip pat paskelbė planuojantis padovanoti beveik 500 mln. dolerių vertės akcijų vienai Silicio slėnyje įsikūrusiai pelno nesiekiančiai organizacijai, finansuojančiai sveikatos apsaugos ir švietimo programas.

Vasarį M.Zuckerbergas taip pat vedė vieną Naujojo Džersio gubernatoriaus Chriso Christie kampanijos renginį savo namuose Palo Alte, Kalifornijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius