Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Femen“ surengė nuogų krūtinių protestą prieš Turkijos premjerą

Turkijoje „Femen“ aktyvistės sekmadienį, per svarbius vietos valdžios rinkimus, surengė nuogų krūtinių protestą prieš premjerą Recepą Tayyipą Erdoganą, kuris yra kritikuojamas dėl interneto suvaržymo.
„Femen“ protestas Turkijoje
„Femen“ protestas Turkijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dvi moterys, kurios ant krūtinių buvo užsirašiusios „Uždrausk Erdoganą“ ir apnuogino jas rinkimų apylinkėje Stambule, kur turėjo balsuoti premjeras, buvo greit pridengtos ir areštuotos.

Po to, kai „Femen“ paskelbė planus surengti tokį protestą pradinėje mokykloje miesto azijinėje dalyje, kur R.T.Erdoganas balsuodavo anksčiau, konservatorių premjeras pasirinko kitą vietą balsuoti.

Ši Ukrainoje įsikūrusi feminisčių grupė anksčiau yra rengusi akcijas prieš R.T.Erdogano sprendimą blokuoti „Twitter“, kuriuo buvo pasinaudota, skleidžiant įtarimus korupcija premjero ir jo sąjungininkų atžvilgiu.

Ankstesnėje „Twitter“ paskelbtoje nuotraukoje viena „Femen“ aktyvistė matyti ant nuogos krūtinės užsirašiusi „Google DNS“ kodus, su kuriais vartotojai gali apeiti blokavimą, taip pat – „Twitter“ paskyrą #DirenTwitter (Laikykis, „Twitter“).

Pernai liepą po to, kai turkų policijai vaikant antivyriausybinius protestuotojus žuvo aštuoni ir buvo sužeista tūkstančiai žmonių, viena „Femen“ aktyvistė buvo areštuota už tai, kad apnuogino krūtis per protestą prieš R.T.Erdoganą Stambulo oro uoste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius