Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

FIFA 2018 įtaka Rusijos politikai: yra optimistinis ir pesimistinis scenarijai

Ketvirtadienį Rusijoje prasidėjo pasaulio futbolo čempionatas, kuris kaitina aistras kalbant ne tik apie įvykius aikštėje, bet ir už jos ribų. Vienas tokių – politinis čempionato prieskonis.
Gianni Infantino ir Vladimiras Putinas
Gianni Infantino ir Vladimiras Putinas / „Scanpix“ nuotr.

Jau dabar teigiama, kad 11-oje miestų vykstantis čempionatas pridėjo taškų Vladimirui Putinui. Tačiau tuo pačiu milijonams rusų itin sveika pamatyti daug atvykstančių sirgalių iš įvairių valstybių – galbūt šalis taps tolerantiškesne bei demokratiškesne.

„Yra optimistinis ir pesimistinis scenarijus – režimas sutvirtės, Vladimiras Putinas gaus taškų, Rusija parodys save ir pamatys kitus, galbūt pradės plačiau galvoti“, – apie galimus čempionato scenarijus kalba LRT TELEVIZIJOS užsienio naujienų redaktorė Jolanta Paškevičiūtė.

Apie politiką prieš prasidedant didžiausiai pasaulyje futbolo šventei buvo kalbama itin daug. O tam priežasčių – net ne viena.

„Europos Parlamentas ragina boikotuoti pasaulio čempionatą, nes sportinis šūkis „o sporte, tu taika“ Rusijai visiškai netinka, nes vyksta kariaujančioje šalyje. Turnyras vyksta šalyje, kurios kariuomenė yra Sirijoje, kuri yra okupavusi ir aneksavusi Krymo pusiasalį, kuri palaiko separatistus Ukrainos rytuose“, – teigia pašnekovė.

Į tokius raginimus ne viena šalis ir atsiliepė.

„Didžioji Britanija, Islandija, Australija ir Lenkija paskelbė visišką politinį boikotą. Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda net paskelbė, kad nevyks į Rusiją net tada, jei Lenkija pateks į finalą“, – pasakoja J.Paškevičiūtė.

Tuo metu Prancūzijos vadovas Emmanuelis Macronas žadėjo atvykti į Rusiją, jei jo komanda pateks į pusfinalį.

Daugiau – įraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius