-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filipinams smogęs taifūnas „Parma“ nusinešė tris gyvybes

Taifūnas „Parma“, kuris šeštadienį slinko per Filipinus, nusinešė bent trijų žmonių gyvybes, pranešė pareigūnai.
Taifūnas „Parma“
Taifūnas „Parma“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Lusonas Taifūnas

Vienas vyras paskendo nuneštas stiprios srovės, kai mėgino persikelti per upę Isabelos provincijos mieste San Marijane, esančiame Filipinų pagrindinės Lusono salos šiaurėje, pranešė vietos policija ir provincijos pareigūnai.

Civilinės saugos biuras informavo, jog dar vienas vyras užsimušė nukritęs nuo stogo, o dvejų metų berniukas nuskendo už maždaug 400 kilometrų į pietus esančioje Pietų Kamarinų provincijoje.

Taip pat kol kas nerastas vienas 18-metis, kuris įkrito į sausinimo sistemos kanalą ir buvo nuneštas srovės šiauriniame Bagijo mieste, pranešė miesto civilinės saugos pareigūnai.

Prieš taifūnui pasiekiant sausumą buvo evakuoti tūkstančiai žmonių, o šeštadienį audra plėšė stogus ir vartė medžius Lusono šiaurėje. Kiek anksčiau „Parma“ kliudė salos rytinį pakraštį.

Pasak meteorologų, taifūnas, kurio vidutinis vėjo greitis buvo 175 kilometrai per valandą, o gūsiai siekdavo iki 210 kilometrų per valandą, aplenkė Manilą ir sostinės apylinkes, kurias praeitą savaitę nusiaubė atogrąžų audros „Ketsana“ sukeltos smarkios liūtys ir potvyniai.

Manila tikriausiai išvengs smarkiausių taifūno vėjų, tačiau mieste vėl gali prasidėti smarkios liūtys, kurios dar pablogins gyvenimo sąlygas perpildytose evakuotų žmonių stovyklose, taip pat sutrikdys humanitarinės pagalbos teikimą.

Manilą smarkus lietus vėl merkė penktadienio vakarą ir šeštadienio rytą. Praeitos savaitės šeštadienį 12 mln. gyventojų turinčios Filipinų sostinės kai kuriuos rajonus buvo užliejęs potvynis, kurio vandens gylis vietomis siekė 6 metrus.

„Ketsana“ sukelti smarkiausi per pastaruosius 40 potvyniai nusinešė 293 žmonių gyvybes. Nuo stichijos nukentėjo dar daugiau nei 3 mln. žmonių, o apie 400 tūkst. gyventojų tebevargsta prastai aprūpinamuose evakuacijos centruose, įkurtuose Maniloje ir miesto apylinkėse.

Filipinų prezidentę Gloria Arroyo, kuri sulaukė kaltinimų dėl nepakankamo pasiruošimo sutikti „Ketsana“, penktadienį įvedė šalyje „stichinės nelaimės padėtį“ siekiant paspartinti humanitarinės pagalbos skirstymą ir pasiruošti atslenkančiam taifūnui „Parma“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius