Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filipinų prezidentas: po užsitęsusios apsiausties nuo teroristų išvaduotas Maravio miestas

Filipinų prezidentas Rodrigo Duterte antradienį paskelbė, kad šalies pietuose esantis Maravio miestas po penkis mėnesius trukusių mūšių su džihadistų grupuotei „Islamo valstybė“ (IS) lojaliais kovotojais buvo „išvaduotas nuo teroristų“.
Rodrigo Duterte skelbia, kad po užsitęsusios apsiausties nuo teroristų išvaduotas Maravio miestas
Rodrigo Duterte skelbia, kad po užsitęsusios apsiausties nuo teroristų išvaduotas Maravio miestas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

R.Duterte tai paskelbė sakydamas kalbą kariams lietaus merkiamame Maravyje, kur per pajėgų ir kovotojų susirėmimus žuvo daugiau kaip tūkstantis žmonių, o dar 400 tūkst. turėjo palikti savo namus.

„Ponios ir ponai, skelbiu Maravį išvaduotu nuo teroristų“, – pasakė R.Duterte, nors mieste kai kur dar aidėjo sprogimai ir šūviai.

Kelios valandos prieš prezidento kalbą kariškiai sakė susirėmimų zonoje tebeieškantys 20–30 kovotojų, tarp jų – Malaizijos kovotojų lyderio Mahmudo Ahmado.

Pirmadienį kariškiai paskelbė apie svarbų persilaužimą ir vieno iš svarbiausių džihadistų vadeivų, Isnilono Hapilono, žūtį. Šį kovotoją R.Duterte ir analitikai vadino žmogumi, vadovaujančiu Irake ir Sirijoje pralaiminčios IS pastangoms paskelbti „kalifatą“ Pietryčių Azijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius