-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 05 /16:19

Filipinų prezidento žinia Barackui Obamai: „Kalės vaike, būsi išplūstas“

Filipinų lyderis Rodrigo Duterte pirmadienį pasitelkė necenzūrinę leksiką ir įspėjo JAV prezidentą Baracką Obamą neklausinėti jo apie šalyje be teismo vykdomas egzekucijas.
Rodrigo Duterte
Rodrigo Duterte / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Priešingu atveju, „kalės vaike, būsi išplūstas“ per numatytą regioninį susitikimą Laose, įspėjo B.Obamą karingo būdo Filipinų lyderis.

R.Duterte pirmadienį prieš skrydį į Laosą sakė, kad jis yra suverenios valstybės vadovas, atskaitingas tik Filipinų žmonėms.

Pasak R.Duterte, B.Obama turi elgtis pagarbiai jo atžvilgiu, užuot uždavinėjęs jam klausimus, nes priešingu atveju, „kalės vaike, išplūsiu tave tame forume“.

Filipinų prezidentas taip atsakė į vieno žurnalisto klausimą, kaip jis ketina pasiaiškinti B.Obamai dėl šalyje vykdomų neteisminių egzekucijų.

R.Duterte birželio 30 dieną tapo Filipinų prezidentu ir paskelbė karą narkotikams. Per porą mėnesių šalyje jau buvo likviduota daugiau nei 2 tūkst. įtariamų narkotikų prekeivių.

Filipinų valdžios kruvina kova su narkotikų prekeiviais kelia nerimą žmogaus teisių grupėms ir Katalikų Bažnyčiai.

Tačiau R. Duterte nuogąstavimus atmeta ir atvirai ragina žudyti įtariamus nusikaltėlius. Jis taip pat tikina ginsiąs visus su nusikalstamumu kovojančius teisėsaugininkus nuo bet kokių ieškinių.

B.Obama jau dvejoja dėl susitikimo

JAV prezidentas B.Obama pirmadienį suabejojo dėl planuojamo susitikimo su Filipinų prezidentu R.Duterte, kai šis jo atžvilgiu paleido necenzūrinę tiradą.

„Jis spalvingas žmogus“, – pajuokavo B.Obama suplanuoto susitikimo akis į akį išvakarėse, bet paskui pabrėžė: „Visuomet noriu įsitikinti, ar dalyvausiu susitikime, kuris tikrai bus produktyvus.“

R.Duterte pirmadienį pasitelkdamas necenzūrinę leksiką įspėjo JAV prezidentą neklausinėti jo apie šalyje be teismo vykdomas egzekucijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius