Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Filipinų prezidentūroje rastas negyvas kariškis su šautine žaizda

Filipinų karininkas, priklausantis už prezidento Rodrigo Duterte apsaugą atsakingam elitiniam daliniui, antradienį buvo rastas negyvas su šautine žaizda dideliame prezidentūros komplekse, pranešė vienas pareigūnas.
Filipinų policija
Filipinų prezidentūroje rastas negyvas kariškis su šautine žaizda / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

37 metų majoras Harinas Gonzaga buvo rastas savo žmonos jo kambaryje Malakanango komplekse Maniloje, sakė Prezidento apsaugos grupės vadovas brigados generolas Lope Dagoy. Jis pridūrė, kad kulka pataikė aukai į širdį.

Pasak L.Dagoy, per preliminarią apžiūrą nerasta jokių nusikaltimo arba grumtynių ženklų, bet policija tiria šį incidentą.

Incidentas įvyko komplekso dalyje, esančioje toli nuo R.Duterte gyvenamųjų apartamentų, pažymėjo L.Dagoy ir pridūrė, kad netgi kiti apsaugininkai negirdėjo šūvio, kol H.Gonzagos žmona rado jo lavoną.

Žmona, kuri yra šio apsaugos dalinio seržantė, teigė, kad tarp jos ir vyro nebuvo jokių nesutarimų, tik H.Gonzagos darbo krūvis buvo labai didelis, nurodė L.Dagoy.

H.Gonzaga buvo atsakingas už šio apsaugos dalinio operacijas, bet nebuvo vienas iš prezidento asmens sargybinių, pridūrė dalinio vadas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rodrigo Duterte
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rodrigo Duterte

R.Duterte prezidento rinkimus pernai laimėjo su brutalia teisėtvarkos platforma ir pažadu pradėti beprecedentę kampaniją prieš narkotikus, išžudant iki 100 tūkst. prekeivių narkotikais ir pačių narkomanų.

Per 15 jo valdymo mėnesių policija, vykdydama kovos su narkotikais operacijas, kaip pranešama, nužudė daugiau kaip 3 800 žmonių. Dar daug daugiau žmonių buvo nužudyti paslaptingomis aplinkybėmis.

Nepaisant žmogaus teisių gynimo grupių kritikos, R.Duterte tebėra labai populiarus tarp filipiniečių, laikančių jį charizmatišku, su isteblišmentu kovojančiu politiku ir suteikiančiu geriausią galimybę pažaboti nusikalstamumą bei korupciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius