Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filipinuose autobuse sprogus savadarbiam užtaisui žuvo žmogus, dar 10 sužeista

Pietų Filipinuose autobuse sprogus savadarbiam užtaisui sekmadienį žuvo vienas keleivis ir dar 10 buvo sužeisti, o pareigūnai įtaria, kad tai galėjo būti išpuolis, susijęs su turto prievartavimo bandymu.
Gaisras
Gaisras / 123RF.com nuotr.

Autobusas su nenurodytu skaičiumi keleivių artėjo prie stoties Takurongo mieste Sultan Kudarato provincijoje, kai prieš pat vidurdienį transporto priemonės gale sprogo bomba, pranešė policija.

Tyrėjai bando nustatyti, ar užpuolikai priklausė tai pačiai ginkluotai grupuotei, kuri ankstesniais metais rengė panašius sprogdinimus, siekdama išvilioti pinigus iš autobusų bendrovės „Yellow Bus Line“, veikiančios svarbiausiuose pietų miestuose, sakė kariškiai ir policijos pareigūnai.

Regiono kariuomenės vadas generolas majoras Roy Galido sakė, kad autobusų bendrovė „nuolat gaudavo pranešimų apie turto prievartavimą“.

Kariuomenė ir policija bendradarbiauja su autobusų savininkais, siekdami sulaikyti nusikaltėlius, kuriuos galėjo supykdyti autobusų bendrovės atsisakymas duoti pinigų, sakė R. Galido.

Policija dėl panašių sprogdinimų praeityje kaltino „Bangsamoro islamo laisvės kovotojus“ – nedideles sukilėlių pajėgas, prisiekusias ištikimybę grupuotei „Islamo valstybė“ (IS).

Grupuotė prieš kelerius metus atsiskyrė nuo „Moro islamo išlaisvinimo fronto“, kai pastarasis pradėjo taikos derybas su vyriausybe ir priėmė pasiūlymą dėl musulmonų autonomijos penkių provincijų regione, esančiame daugiausiai katalikiškos šalies pietuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius