Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filipinuose buvęs policininkas paėmė įkaitais autobusu važiuojančius turistus (video, nuotraukos, papildyta 20.56 val.)

Filipinų sostinėje vienas iš darbo pašalintas policininkas pirmadienį grasindamas automatu užgrobė autobusą su 25 keleiviais, daugiausia turistais iš Honkongo, reikalaudamas grąžinti jį į darbą, pranešė policija.
Užpuolikas ginkluotas automatu M16
Užpuolikas ginkluotas automatu M16 / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vėliau buvo paleisti šeši įkaitai, iš jų trys – vaikai.

Policijos snaiperiai užėmė pozicijas aplink baltos, mėlynos ir raudonos spalvų autobusą, stovintį prie vieno parko Manilos centre. Su pagrobėju deramasi dėl kitų įkaitų paleidimo, sakė sostinės policijos vado pavaduotojas Alexas Gutierrezas.

Užpuolikas pirmiausia paleido dvi turistes iš Honkongo, vėliau tris mažamečius vaikus ir juos lydinčią moterį, sakė Manilos policijos vadas Rodolfo Magtibay.

Policija anksčiau buvo paskelbusi, kad įkaitais paimti turistai iš Pietų Korėjos, tačiau vėliau patikslino informaciją.

Autobuse taip pat yra trys filipiniečiai: vairuotojas, gidas ir fotografas, nurodė R.Magtibay.

Užpuolikas, kaip pranešama, yra buvęs policijos vyresnysis inspektorius Rolando Mendoza. Jis yra ginkluotas automatu M16 ir reikalauja grąžinti į darbą policijoje, iš kurio buvo atleistas prieš metus, pridūrė R.Magtibay.

R.Mendoza pasiprašė pavežamas autobusu iš istorinio Manilos senamiesčio Intramuroso, o vėliau „paskelbė imantis keleivius įkaitais“, kai autobusas privažiavo prie Jose Rizalo parko netoli Manilos įlankos.

Šiame rajone taip pat įsikūrusi JAV ambasada, keli viešbučiai.

Autobuso užuolaidos buvo užtrauktos, o tiesioginiame televizijos reportaže matoma, kaip du policijos derybininkai eina prie autobuso ir kalbasi su R.Mendoza pro langą prie vairuotojo kabinos.

R.Magtibay pridūrė, kad su pagrobėju taip pat kalbamasi vairuotojo mobiliuoju telefonu, o derybininkams padeda R.Mendozos brolis.

„Turėtume greitai viską išspręsti, kad nekiltų didesnio masto pasekmių“, – sakė Filipinų turizmo sekretorius Alberto Limas.

Papildyta 9.58 val.: Filipinų sostinėje, kur jau beveik penkias valandas tęsiasi įkaitų drama, turistų autobusą užgrobęs ginkluotas užpuolikas paleido jau septintą įkaitą – vieną 73 metų Honkongo pilietį, pranešė policija.

Vyras, pavarde Lee, tapo septintuoju paleistu įkaitu iš maždaug 22 autobuse buvusių Honkongo piliečių. Policija nurodė, kad tarp įkaitų taip pat yra trys filipiniečiai.

Papildyta 14.42 val. BBC praneša, kad užpuolikas iki šio laiko paleido 9 įkaitus, taigi autobuse vis dar lieka 16 žmonių. Buvo mėginama derėtis su užpuoliku, tačiau bent jau kol kas derybos nutrūko.

Užpuolikas pagrasino nužudyti visus įkaitus, jeigu policija mėgins artintis prie autobuso. Į įkaitų dramos vietą pritrauktos papildomos nemenkos pareigūnų pajėgos.

Papildyta 15.00 val. „Sky News“ praneša, kad, užpuoliko teigimu, visi įkaitai autobuse nužudyti.

Nepaisydami buvusio vyresniojo policijos inspektoriaus pareiškimų, kad policijai mėginant prisiartinti prie autobuso visi įkaitai bus nužudyti, pareigūnai pamėgino šturmuoti.

Žurnalistai iš įvykio vietos praneša, kad pasigirdo du šūviai, o pareigūnai mėgina prisiartinti prie autobuso. Vietos radijo stotis skelbia, kad užpuolikas šaukia, jog visi įkaitai nebegyvi.

Papildyta 15.22 val. Apie tai, kaip klostosi įkaitų drama, pasaulio žiniasklaida skelbia prieštaringą informaciją. Neaiškus ir autobuse esančių įkaitų likimas. CNN praneša, kad buvo matyti, jog užpuolikas šauna į įkaitų pusę, tačiau nežinia, ar kas nors nužudytas.

„Reuters“ praneša, kad pareigūnai išmušė autobuso langus užpuolikui pareiškus, kad nužudė du įkaitus kinus ir tuoj žudys kitus. Tačiau prieš tai žiniasklaida skelbė, kad užpuolikas tvirtino išžudęs visus.

Papildyta 15.49 val. Panašu, kad įkaitų drama baigiasi. Tiesiogiai rodomuose vaizduose prieš keletą minučių buvo matyti, kaip pareigūnai mėgino patekti į vidų, tačiau juos sustabdė šūviai iš vidaus.

Vis dėlto po kelių minučių pareigūnams pavyko atidaryti duris ir įkaitai šiuo metu eina iš autobuso. Neaišku, ar jie yra sužeisti, ar yra žuvusiųjų. Autobusą apsupo daugybė greitosios pagalbos automobilių.

Papildyta 16.06 val. Iki šiol neaišku, kiek įkaitų žuvo. BBC praneša, kad tiksliai žinoma, jog du žmonės buvo išgelbėti iš autobuso. Taip pat jau patvirtinta informacija, kad užpuolikas buvo nušautas.

Papildyta 16.37 val. Net ir pasibaigus įkaitų dramai nepaskelbiama tikslesnių duomenų apie tai, kiek įkaitų išgyveno ir kokia jų sveikatos būklė. BBC, remdamasi Filipinų žiniasklaida, skelbia, kad iš autobuso išlipo mažiausiai keturi įkaitai. Tačiau neturima informacijos apie turistus, kurie nelipa iš autobuso – nežinoma, ar jie sužeisti, ar žuvę.

Papildyta 17.22 val. Į ligoninę atvežti penki įkaitai, kuriuos policija išvadavo iš autobuso. Kaip praneša „ABS CBN News“, turima informacijos, kad per autobuso šturmą išgyveno šeši iš likusių 15 įkaitų. Kai policininkai įsiveržė į autobusą, pro galines jo duris vėliau išėjo penki žmonės. Šeštąjį be sąmonės išnešė pareigūnai.

Papildyta 20.56 val. Filipinų prezidentas Benigno Aquino patikslino žuvusiųjų skaičių. Pasak jo, per autobuso šturmą žuvo aštuoni įkaitai. Visi jie buvo turistai iš Honkongo, praneša naujienų agentūra AFP. Prezidento paskelbtus skaičius jau patvirtino vietinio Raudonojo Kryžiaus organizacijos atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius