-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Filipinuose per autobuso avariją žuvo 41 žmogus, devyni išsigelbėjo (nuotraukos)

Filipinuose žmonių pilnas autobusas trečiadienį neįveikė posūkio nuokalnėje ir nusirito į 30 metrų gylio tarpeklį; per šią nelaimę žuvo 41 žmogus, pranešė policija.
Keleivinio autobuso avarija
Autobuso avarija Filipinuose / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Devyni žmonės, tarp jų vienas dešimtmetis, liko gyvi, o aštuoni buvo išvežti į ligoninę, sakė į šiaurę nuo Manilos esančios Bengeto provincijos policijos viršininkas Wilbenas Mayoras.

Pareigūnas nurodė, jog dauguma žuvusiųjų buvo mirtinai sužaloti viduje, tačiau kai kurie keleiviai žuvo iškritę iš autobuso, kai šis ritosi nuo skardžio.

Policijos vadas pridūrė, kad vakarop gelbėtojai iš sumaitoto autobuso ištraukė 41-ąjį lavoną.

Nustatytos 26 žuvusiųjų tapatybės. Keturi jų buvo Amerikos filipiniečiai, kurie aplankę gimines, keliavo namo į Jungtines Valstijas.

Filipinuose neretai pasitaiko skaudžių eismo įvykių, kurių dažna priežastis – bloga transporto priemonių techninė būklė.Žuvusiųjų palaikai, tarp jų vieno kūdikio, buvo sudėti į maišus ir suguldyti šalikelėje. Vėliau juos išvežė laidojimo paslaugų darbuotojai.

Autobusas nuskriejo nuo skardžio tarp vieno medžio ir namo, sakė W.Mayoras. Jis pridūrė, kad vairuotojas atsipirko lūžusia koja, tačiau jo veiksmai bus tiriami.

Konduktorius Johnas Patrickas Floresas telefonu pasakojo naujienų agentūrai „The Associated Press“, kad autobuso stabdžiai sugedo leidžiantis nuokalne.

Jis pridūrė, kad vairuotojas posūkyje mėgino sustabdyti autobusą, nukreipęs jį rėžtis į žibinto stulpą, tačiau nepataikė. Mašina peršoko 30 centimetrų aukščio pakelės užtvarą ir nulėkė nuo šlaito.

„Iššokau iš autobuso į šalikelę, prieš jam nukrentant į tarpeklį“, – sakė J.P.Floresas, kuris tik susimušė griūdamas.

Jis sakė pirmas pasiekė autobusą ir išnešė dešimtmetį berniuką sulaužyta koja.

Autobusas, kuriuo važiavo apie 50 žmonių iš šiaurinio kalnų miesto Bagijos, sudužo už maždaug 12 kilometrų nuo Sablano miestelio.

J.P.Floresas nurodė, kad autobusas neviršijo greičio, nes nelaimė įvyko, kai jis tik pradėjo važiuoti, išleidęs vieną keleivį.

Filipinuose neretai pasitaiko skaudžių eismo įvykių, kurių dažna priežastis – bloga transporto priemonių techninė būklė.

Pastaroji nelaimė įvyko gerame kelyje ir esant palankioms oro sąlygoms.

Praeitą mėnesį centriniame Filipinų regione 15 žmonių žuvo autobusui įsirėžus į betoninį užtvarą. Birželį 21 gyvybę nusinešė avarija netoli centrinio miesto Sebu, kai nuo aukšto šlaito nuvažiavo autobusas, išnuomotas medicinos studentams iš Irano.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius