Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Filmo „Utojos sala“ reklaminis klipas Norvegijoje sukėlė pasibaisėjimą

Po daugybės įsiutusių interneto vartotojų skundų amerikiečių režisierius Vitaliy Versace buvo priverstas iš savo paskyros „YouTube“ svetainėje pašalinti kuriamo filmo apie skerdynes Norvegijoje reklaminį klipą. Nepaisant to, internete ir toliau galima rasti šio klipo kopijų.
Filmo apie žudynes Utojos saloje reklaminis klipas sukėlė pasipiktinimą.
Filmo apie žudynes Utojos saloje reklaminis klipas sukėlė pasipiktinimą. / Kadras iš „YouTube“

Pirminė klipo versija vaizdo įrašų svetainėje „YouTube“ pasirodė dar rugsėjo 24 dieną. Šį įrašą iki jo ištrynimo peržiūrėjo apie ketvirtis milijono žmonių.

Klipas prasideda vaizdais, kaip į Utojos salą laiveliu plaukia vaikų grupė. Kitame kadre žiūrovai jau mato, kaip prie salos valtimi artinasi Andersas Behringas Breivikas. Vėliau teroristas pradeda žudyti saloje esančius vaikus. Klipu reklamuojamas filmas, sukurtas pagal Norvegiją ir visą pasaulį šių metų liepą sukrėtusią vienišiaus žudiko A.B.Breiviko istoriją.

Klipą aktyviai komentavo pasipiktinę interneto vartotojai. Daugybės skundų ir reikalavimų ką nors daryti sulaukė ir Oslo policija. Nors pareigūnai ir paprašė „YouTube“, kad vaizdo klipas būtų ištrintas, jiems buvo atsakyta, kad klipo autorius nepažeidė jokių įstatymų, tad ir ką nors trinti nėra jokios priežasties.

Tačiau, kaip praneša Norvegijos žiniasklaida, trečiadienio naktį pats autorius V.Versace netikėtai ištrynė kontroversišką klipą. Šaltinių teigimu, režisierius neištvėrė grasinimų, kurių iš Norvegijos ir kitų šalių sulaukdavo jo agentas Los Andžele. Klipo kritikai pabrėžia, kad kurti tokį filmą „dar per anksti“ ir visas šis sumanymas apskritai yra amoralus.

Tiesa, planų jau 2012 metais parodyti filmą kino teatrų ekranuose režisierius neišsižada. Pasak jo, šiuo metu vyksta juostos montažas.

Skandalingasis filmo „Utojos sala“ reklaminis klipas:

VIDEO: Utoya Island [2012] OFFICIAL TRAILER 1 ★ the movie HD 1080p

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius