Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fizikės diplomą turinti Angela Merkel dvyliktokus mokė istorijos

Vos grįžusi iš atostogų, Vokietijos kanclerė atėjo... į mokyklą. Vienoje iš Berlyno mokyklų ji vedė istorijos pamoką. Vokietijoje prasideda rudenį vyksiančių rinkimų kampanija, o Angela Merkel pirmauja nuomonių apklausose.
Angela Merkel
Angela Merkel / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kai Norvegijos ministras pirmininkas vežiojo Oslo gyventojus taksi, Vokietijos žurnalistai purtė galvas: vargu ar jų kanclerė darytų ką nors panašaus. Bet prieš rinkimus arčiau rinkėjų žengia visi politikai.

A.Merkel tapo istorijos mokytoja Berlyno Henriko Šlymano gimnazijoje. Dvyliktokams ji vedė pamoką apie Vokietijos padalijimą. Antradienį suėjo 52 metai, kai buvo pastatyta Rytų ir Vakarų Berlyną dalijanti siena.

Hamburge gimusi Angela Merkel užaugo rytinėje Vokietijos dalyje, studijavo Leipcige. Ji tapo pirmąja Vokietijos kanclere moterimi – taip pat ir pirmąja iš buvusios komunistinės Rytų Vokietijos.

A.Merkel sako turėjusi pasikartoti daug istorinių faktų, bet moksleiviams labiausiai įsiminė ne jie, o kanclerės prisiminimai apie mokyklą ir draugus.

„Kartais ji pasakojo gana asmeniškus dalykus ir daug juokėsi. Niekada anksčiau nemačiau kanclerės juokiantis. Pasirodo, ji labai draugiška. Nors tai, ką pasakojo, jau žinojome, buvo įdomu išgirsti, ką ji tuo metu darė ir kaip jautėsi“, – teigė moksleivė Lea.

Fizikės diplomą turinti kanclerė sako, kad mokykloje labiausiai mėgo kalbų pamokas, matematiką.

Apsilankyti mokykloje ją pakvietė jaunimo žurnalas, ir tai gera rinkimų kampanijos pradžia.

Rinkimai į Bundestagą vyks rugsėjo 22-ają. A.Merkel vadovaujama krikščionių demokratų sąjunga kol kas yra užsitikrinusi tvirtą daugumos palaikymą. Jei prognozės pasitvirtins, A.Merkel Vokietijos kanclere gali tapti trečią kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius