Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Floridą pasiekė istorinis uraganas Ianas

Uraganas Ianas, meteorologų vadinamas istoriniu, trečiadienį nutraukė elektros tiekimą pietvakarinėse Floridos pakrantėse ir sukėlė katastrofišką štorminę patvanką bei potvynį.
Uragano užtvindyta gatvė Fort Majerse
Uragano užtvindyta gatvė Fort Majerse / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV sienų apsaugos tarnyba pranešė, kad nuskendus laiveliui dingo 20 migrantų. Keturi kubiečiai plaukte pasiekė Floridos salas, o tris jūroje išgelbėjo pakrančių apsaugos tarnyba.

JAV nacionalinis uraganų centras (NHC) paskelbė, kad itin pavojingo uragano „akis“ sausumą – vieną salą į vakarus nuo Fort Majerso – pasiekė maždaug 15 val. vietos (22 val. Lietuvos) laiku.

Dramatiškuose televizijos reportažuose iš pakrantės miesto Neiplso matyti potvynio vandenys, plūstantys į pajūrio namus, užliejantys kelius ir nešantys automobilius.

Kai kurie 80 tūkst. gyventojų turinčio Fort Majerso rajonai priminė ežerus.

NHC nurodė, kad Iano vėjų greitis tuo metu, kai uraganas pasiekė sausumą, buvo 240 km per valandą. Vėliau Ianas susilpnėjo iki 3 kategorijos uragano, vėjo greitis sumažėjo iki 167 km per val., bet Floridą ir toliau talžė „katastrofiška štorminė patvanka, vėjai ir potvyniai“, apie 21 val. vietos laiku nurodė NHC.

Trečiadienį vakare elektros neturėjo kone 2 mln. iš 11 mln. Floridos gyventojų. Labiausiai nukentėjo pietvakariniai valstijos rajonai.

Ianas paveiks kelis milijonus žmonių Floridoje ir pietrytinėse Džordžijos bei Pietų Karolinos valstijose.

Meteorologai įspėja dėl didžiausios per kartos gyvenimo laiką nelaimės.

„Apie šią audrą kalbėsime dar daug metų, – sakė Nacionalinės meteorologijos tarnybos (NWS) direktorius Kenas Grahamas. – Tai istorinis įvykis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius