-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Florida ruošiasi kadencijos vidurio rinkimų balsų perskaičiavimui

Floridos valstijos rinkimų į Senatą rezultatai bus perskaičiuoti, penktadienį pranešė leidinys „Politico“.
Billas Nelsonas
Billas Nelsonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Naujausiais duomenimis, vietą į Senatą šioje valstijoje iškovojo respublikonas Rickas Scottas. Neatmetama galimybė, kad gali būti perskaičiuoti ir Floridos gubernatoriaus rinkimų balsai.

„Respublikonų ir demokratų teisininkai, Billo Nelsono ir Ricko Scotto bei kandidatų į žemės ūkio komisarus Nikki Fried ir Matto Caldwello rinkimų štabų darbuotojai jau ruošiasi kovai dėl balsų perskaičiavimo“, – pažymi „Politico“.

Suskaičiavus balsus po antradienį vykusių rinkimų paaiškėjo, kad dabartinis Floridos gubernatorius respublikonas R.Scottas surinko 50,21 proc. balsų ir nugalėjo 49,79 proc. rinkėjų palaikymo sulaukusį demokratą B.Nelsoną. Vis dėlto pralaimėjęs politikas pareikalavo perskaičiuoti balsus.

Marcas Eliasas, B.Nelsono komandos teisininkas, pareiškė, kad, jų vertinimu, optinio skenavimo mašinos nepriėmė blogai pažymėtų biuletenių. Jei balsalapiai bus iš naujo nuskenuoti, padidės tikimybė, kad tie balsai bus įskaityti, sakė jis.

Oficialus balsų perskaičiavimas prasidės šeštadienį.

Tuo metu vis dar nėra baigtas balsų skaičiavimas pietinėje Floridos Brauardo apygardoje. Ji atsilieka nuo beveik visų valstijos apygardų ir vis dar nėra pateikusi ataskaitos apie balsalapių skaičių.

Balsavimo rezultatai šioje apygardoje gali tapti lemiamais rinkimuose į Senatą bei Floridos gubernatoriaus ir žemės ūkio komisaro postus, teigia „Politico“.

R.Scottas savo ruožtu kreipėsi į teisėsaugą kaltindamas Brauardo rinkimų koordinatorės Brendos Snipes biurą tyčia slepiant svarbią informaciją apie balsų skaičiavimą.

Tuo metu JAV prezidentas Donaldas Trumpas savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė, kad teisėsauga tiria pranešimus apie galimą sukčiavimą per rinkimus į Senatą Floridos valstijoje.

„Teisėsaugos organai tikrina dar vieną stambų korupcijos skandalą, susijusį su sukčiavimu Brauarde ir Palm Biče Floridoje. Florida balsavo už Ricką Scottą“, – parašė D.Trumpas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius