Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Floridoje priimtas įstatymas leis apginkluoti dalį mokyklų darbuotojų

JAV Floridos valstijos gubernatorius Rickas Scottas penktadienį pasirašė Parklando mokyklos tragedijos aukų artimųjų remiamą įstatymą, apribosiantį šaunamųjų ginklų prieinamumą ir leisiantį apginkluoti kai kuriuos mokyklų darbuotojus. Floridos įstatymų leidėjai po tris savaites trukusių audringų diskusijų trečiadienį pritarė šiam įstatymui, tačiau iki penktadienio nebuvo aišku, ar gubernatorius jį pasirašys.
JAV policija
JAV policija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Florida Ginklas

Šiuo įstatymu nuo 18 iki 21 metų didinamas minimalus amžius, nuo kurio asmuo gali įsigyti šaunamąjį ginklą, nors tokiam žingsniui priešinosi įtakingoji Nacionalinė šaulių asociacija (NRA). Be to, uždraudžiami įtaisai, leidžiantys paversti pusiau automatinį ginklą visiškai automatiniu, ir didinamas psichikos sveikatos priežiūros finansavimas.

Tarp numatytų priemonių taip pat yra savanoriška „sergėtojų programa“, pavadinta per Parklando išpuolį nužudyto trenerio Aarono Feiso vardu.

Ši priemonė leis apginkluoti kai kuriuos mokyklų darbuotojus, siekiant „užkirsti kelią užpuolimams mokyklų patalpose arba sumažinti tokių incidentų skaičių“.

Ši programa daugiausia taikoma treneriams ir kitiems mokyklos darbuotojams. Mokytojai galės joje dalyvauti, jei turi patirties karinėje ar teisėsaugos srityse.

R.Scottas anksčiau yra pareiškęs paramą ginklų kontrolei ir psichikos sveikatos priežiūros finansavimo gerinimui, tačiau ne kartą yra sakęs, kad nepalaiko „sergėtojų programos“.

Gubernatorius prabrėžė, kad ši programa yra savanoriška ir kad vietos gyventojų renkami policijos šerifai bei mokyklų valdybos spręs, ar ją įgyvendinti.

„Aš didžiausią dėmesį skiriu teisėsaugai; tai yra jų darbas, jie yra apmokyti tai daryti, – sakė R. Scottas žurnalistams. – Manau, mokytojai turėtų mokyti.“

„Tam turės pritarti šerifai, mokyklų valdybos, ir nė vienas asmuo nebus verčiamas tą daryti,“ – pridūrė jis.

Naujasis įstatymas nedraudžia parduoti ar turėti pusiau automatinių ginklų, tokių kaip šautuvas AR-15, kuriuo Nikolas Cruzas vasario 14 dieną Parklando Marjory Stoneman Douglas vidurinėje mokykloje nužudė 17 žmonių.

„Reikia uždrausti ne tam tikrus ginklus, o neleisti tam tikriems žmonėms įsigyti jokių ginklų“, – sakė gubernatorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius