-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 15 /2018 03 16

Majamyje sugriuvus naujai pastatytam pėsčiųjų viadukui žuvo šeši žmonės

Floridos mieste Majamyje ketvirtadienį sugriuvus naujai pastatytam pėsčiųjų viadukui virš didelės gatvės žuvo šeši žmonės ir buvo prispausti keli automobiliai.
Floridoje sugriuvo pėsčiųjų tiltas
Floridoje sugriuvo pėsčiųjų tiltas / „Scanpix“/AP nuotr.

Tiltas, jungęs Floridos tarptautinio universiteto pastatą su studentų miesteliu, buvo pastatytas tik prieš kelias dienas.

Vietos mero pavaduotojas Maurice'as Kempas sakė, kad paieškos dar nebaigtos.

„Majamio-Deido apygarda ir mūsų partnerių agentūros... karštligiškai dirbo paieškų ir gelbėjimo režimu, kad įsitikintų, kiek yra aukų ir išgelbėtų“, – M.Kempas sakė žurnalistams.

VIDEO: Floridoje sugriuvo pėsčiųjų tiltas

„Toliau dirbsime šiuo režimu, kol įsitikinsime, kad nėra daugiau išgyventi galėjusių aukų, ir kažkuriuo metu pereisime prie tyrimų ir atstatymo režimo, bet kol kas to nepasiekėme“, – aiškino jis.

Majamio-Deido ugniagesių ir gelbėjimo skyriaus vadovas Paulas Estopinanas anksčiau sakė, kad netikėtai sugriuvus 950 tonų gelžbetoniniam tiltui buvo prispausti mažiausiai aštuoni automobiliai.

Šis viadukas buvo pastatytas tik praeitą šeštadienį, o jį atidaryti planuota 2019 metais.

Įvykio vietoje tuojau po griūties atsidūrusi Isabella Carrasco pasakojo televizijai CNN, kad kai kurie automobiliai buvo „visiškai sutraiškyti“ ir kad „visur buvo daugybė nuolaužų“.

Liudininkė sakė mačiusi, kaip viena moteris ištrūko iš automobilio, kuris buvo „tiesiog prignybtas“, o gelbėtojai gatvėje mėgino atgaivinti kitą žmogų.

„Visas statinys nukrito“

Sukrėstas vairuotojas Lynnellas Collinsas sakė CNN, kad jam ruošiantis pasukti į dešinę „visas statinys tiesiog nukrito“.

L.Collinsas: „Labai susijaudinau. Išlipau iš savo mašinos, aš ir keli kiti žmonės bėgome tenai. Puolėme padėti žmonėms, kurių automobiliai buvo bent pusiau sutraiškyti ir kuriuos buvo nesunku išgelbėti.“

„Labai susijaudinau. Išlipau iš savo mašinos, aš ir keli kiti žmonės bėgome tenai. Puolėme padėti žmonėms, kurių automobiliai buvo bent pusiau sutraiškyti ir kuriuos buvo nesunku išgelbėti“, – pasakojo jis.

L.Collinsas sakė matęs du sunkvežimius, kurie buvo „visiškai sutraiškyti“.

„Mes sukrėsti ir nuliūdę dėl tragiškų įvykių ... prie FIU-Svitvoterio pėsčiųjų tilto, – sakoma Floridos tarptautinio universiteto (FIU) pareiškime. – Šiuo metu dar tęsiame gelbėjimo darbus ir renkame informaciją.“

FIU neseniai džiaugėsi pastatytu tiltu per pavojingą, judrią greitkelio atkarpą, kurioje, pasak studentų, įvykdavo avarijų.

Tiltas buvo pastatytas vos per vieną dieną, naudojant pagreitintą modulinį statybos metodą.

„Mus pribloškė tragiškas pėsčiųjų tilto sugriuvimas“, – pareiškime nurodė viena projekto partnerių „FIGG Engineering Group“.

„Visapusiškai bendradarbiausime su visais atitinkamais pareigūnais, aiškinantis, kas nutiko ir kodėl, – sakė kompanija. – Per mūsų 40 metų istoriją nieko panašaus niekada nebuvo įvykę.“

„Toliau stebiu širdį veriančią (situaciją dėl) tilto sugriuvimo FIU – labai tragiška“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė prezidentas Donaldas Trumpas.

„Daug drąsių gelbėtojų atskubėjo gelbėti gyvybių. Ačiū už jūsų drąsą. Šįvakar meldžiuosi už visus, kuriuos paveikė (ši nelaimė)", – pridūrė jis.

Tiltai Jungtinėse Valstijose griūva retai, nors rizika dėl senstančios infrastruktūros didėja.

Šiame amžiuje daugiausiai aukų pareikalavęs panašus incidentas įvyko 2007 metais Mineapolyje Minesotoje. Tuomet sugriuvus aštuonių eismo juostų viadukui žuvo 13 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius