Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Floridoje sutrikus lengvojo lėktuvo piloto sveikatai orlaivį nutupdė keleivis

Keleivis, neturintis jokios orlaivių valdymo patirties, nutupdė viename Floridos oro uoste lengvąjį lėktuvą, kurio pilotui sutriko sveikata, trečiadienį pranešė JAV žiniasklaida.
Keleivis sėkmingai nutupdė lėktuvą.
Keleivis sėkmingai nutupdė lėktuvą. / „Scanpix“/AP nuotr.

Vienmotoriu lėktuvėliu „Cessna 208“ skridęs vienintelis keleivis turėjo kliautis oro dispečerių instrukcijomis, kad nutupdytų oro transporto priemonę Palm Bičo tarptautiniame oro uoste, maždaug už 110 km į šiaurę nuo Majamio, pranešė televizija NBC.

Į šiaurę nuo Palm Bičo esančio Fort Pirso oro dispečeriai antradienį apie vidurdienį priėmė keleivio pasiųstą nelaimės pranešimą.

„Pas mane rimta situacija, – vyro žodžius citavo NBC. – Mano pilotas nebesiorientuoja. Neįsivaizduoju, kaip valdyti lėktuvą.“

Paklaustas, kurioje vietoje jie skrenda, vyras atsakė: „Nenumanau“. Vis dėlto jis pridūrė matąs Floridos kranto liniją.

„Laikykit sparnus tiesiai ir tiesiog stenkitės skristi palei krantą – arba į šiaurę, arba į pietus, – atsakė dispečeriai. – Mes jus surasime.“

Skrydžių valdymo tarnybos vadovas Robertas Morganas sakė, kad yra dirbęs skraidymo instruktoriumi, todėl jam pavyko padėti į keblią padėtį patekusiam vyrui, kurio vardas nebuvo paviešintas, nutupdyti orlaivį.

„Jis buvo labai ramus, tiesiog pasakė: „Žinot, nemoku skraidyti, nežinau, kaip sustabdyti šį daiktą, jeigu nuleisiu jį ant tūpimo tako“, – televizijai CNN pasakojo R.Morganas.

„Vos neapsiverkiau, nes man buvo susikaupę tiek daug adrenalino“, kai incidentas galiausiai baigėsi laimingai, pridūrė pareigūnas. R.Morganas sakė, kad viskam pasibaigus keleivis jį apkabino ir padėkojo už pagalbą saugiai sugrįžti pas savo besilaukiančią žmoną.

Kol kas nebuvo paskelbta, kaip ir kodėl sutriko lėktuvėlio piloto sveikata. Palm Bičo priešgaisrinė tarnyba nurodė, kad lėktuvui nutūpus pacientas buvo išvežtas į ligoninę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius