Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Floridos mokyklos šaudynių įtariamasis priklausė baltųjų nacionalistų judėjimui

Vieno JAV baltųjų nacionalistų judėjimo lyderis ketvirtadienį pareiškė, kad įtariamas Floridos mokyklos šaulys, 19-metis Nikolas Cruzas, priklausė jo grupuotei ir dalyvavo sukarintose pratybose Talahasyje.
Nicolas Cruzas
Nicolas Cruzas / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Jordanas Jerebas naujienų agentūrai AP sakė, jog jo vadovaujama grupuotė nori, kad Florida taptų baltaodžių valstija. Jis pasakojo, kad jo judėjimas rengia „spontaniškas atsitiktines demonstracijas“ ir stengiasi nedalyvauti šiuolaikiniame gyvenime.

J.Jerebas teigė, kad nepažinojo N.Cruzo asmeniškai. Tas vaikinas esą „veikė savo nuožiūra ir tik jis vienas yra atsakingas už tai, ką padarė“.

Be to, jis užsiminė, kad N.Cruzas turėjo „problemų su mergina“, taigi jo sprendimas surengti šaudynes šv. Valentino dieną neva nebuvo atsitiktinis.

Vienoje Floridos vidurinėje buvęs jos moksleivis N.Cruzas, ginkluotas pusiau automatiniu šautuvu AR-15, trečiadienį nužudė mažiausiai 17 žmonių, dar dešimtis sužeidė.

Po šaudynių įtariamasis buvo sulaikytas policijos kaimyniniame Koral Springso miestelyje ir išvežtas į ligoninę dėl lengvų sužeidimų, nurodė šerifas. Suimamas jis nesipriešino.

Pareigūnai nurodė, kad įtariamasis kurį laiką gydėsi psichiatrijos klinikoje, tačiau daugiau kaip metus ten nebesilankė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius