Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Forbes“ įtakingiausių žmonių sąrašo priekyje – B.Obama

JAV prezidentas Barackas Obama prie ilgo savo apdovanojimų sąrašo gali pridėti dar vieną titulą – žurnalas „Forbes“ ketvirtadienį jį paskelbė įtakingiausiu pasaulio žmogumi.
Barackas Obama
Barackas Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

B.Obama, kurio populiarumas JAV ir užsienyje, kaip rodo įvairios apklausos, pagerino Jungtinių Valstijų įvaizdį, užėmė pirmą vietą įtakingiausių pasaulio žmonių sąraše, į kurį taip pat pateko tokie žmonės kaip „Al Qaeda“ lyderis Osama bin Ladenas ir televizijos pokalbių laidų vedėja Oprah Winfrey.

„Forbes“ nurodė, kad šio sąrašo, kuris buvo sutrumpintas iki 67 pozicijų, sudarymo tikslas yra atskleisti galią, o ne ją išaukštinti, „su laiku parodant, kad įtaka prarandama lygiai taip pat lengvai, kaip ir sunku ją įgyti“. Konkretaus žmogaus įtakingumas buvo nustatomas remiantis tuo, kiek žmonių veikia jo daroma įtaka, sugebėjimu daryti įtaką ne tik savo srityje, tuo, kokius finansinius išteklius jis valdo ir kaip aktyviai naudojasi savo galia.

Pirmame sąrašo dešimtuke dominuoja pasaulio ir industrijos lyderiai, bet sąraše yra ir finansų sferos sunkiasvorių, tokių kaip „Goldman Sachs“ vadovas Lloydas Blankfeinas, kuriam teko 18-a vieta, bei investuotojas ir filantropas, milijardierius Warrenas Buffettas, kuris yra 14-oje sąrašo vietoje. 

11-a vieta teko popiežiui Benediktui XVI, 37-oji – O.bin Ladenui, 45-oji – O.Winfrey. Britų ministras pirmininkas Gordonas Brownas atsidūrė 29-oje vietoje, o karalienė Elizabeth II  į jį išvis nepateko.

Tuo tarpu Meksikos Sinaloa narkotikų kartelio lyderis Joaquinas Guzmanas-Chapo „Forbes“ sąraše užėmė 41 vietą ir gerokai lenkia Prancūzijos prezidentą Nicolas Sarkozy bei Rusijos prezidentą Dmitrijų Medvedevą.

Irano aukščiausiasis lyderis ajatola Ali Khamenei yra 40-ojoje sąrašo vietoje, D.Medvedevas – 43-ioje, N.Sarkozy – 56-oje, o Venesuelos prezidentas Hugo Chavezas – paskutinėje, 67–oje.

Daugelį dabartinių valstybių vadovų aplenkė 31 vietoje atsidūręs buvęs JAV prezidentas Billas Clintonas, tačiau patį B.Clintoną aplenkė jo žmona JAV valstybės sekretorė Hillary, kuriai teko 17-oji vieta.

Buvęs JAV prezidentas George'as W.Bushas į sąrašą nepateko.

Pirmasis įtakingiausių pasaulio žmonių dešimtukas atrodo taip:

1. JAV prezidentas Barackas Obama.

2. Kinijos prezidentas Hu Jintao.

3. Rusijos premjeras Vladimiras Putinas.

4. JAV federalinio atsargų banko vadovas Benas Bernanke.

5. „Google“ įkūrėjai Sergejus Brinas ir Larry Page'as.

6. Meksikos telekomunikacijų konglomerato „Telmex“ vadovas Carlosas Slimas.

7. Žiniasklaidos grupės „News Corp.“ pirmininkas Rupertas Murdochas.

8. Parduotuvių tinklo „Wal-Mart“ vadovas Michaelas T.Duke'as.

9. Saudo Arabijos karalius Abdullah bin Abdul Azizas.

10. Fondo „Bill & Melinda Gates“ vienas pirmininkų Billas Gatesas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius