-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Forbes“: Vokietijos kanclerė Angela Merkel – įtakingiausia moteris pasaulyje

Žurnalas „Forbes“ trečiadienį įvardijo Vokietijos kanclerę Angela Merkel įtakingiausia moterimi pasaulyje.
Vokietijos gyventojai nepatenkinti Angelos Merkel (nuotr.) paskelbtu taupymo planu.
Angela Merkel / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Leidinys pridūrė, jog ji yra neginčijama Europos Sąjungos (ES) lyderė.

Nuo 2005 metų lapkričio Vokietijos kanclerės postą užimanti A.Merkel įtakingiausių pasaulio moterų sąrašo viršūnėje būdavo minima visą laiką, išskyrus vienerius metus per savo kadenciją.

Ji aplenkė JAV valstybės sekretorę Hillary Clinton ir trečioje vietoje likusią Dilmą Rousseff, kuri šių metų sausio 1 dieną tapo pirmąja moterimi, užėmusia Brazilijos prezidento postą.

„Vokietijos kanclerė Angela Merkel yra vienintelės tikros pasaulinės ekonomikos Europoje vadovė ir neginčijama ES lyderė, – rašo „Forbes“. – Ji vadovauja kylančiai ekonomikai, kurioje mažėja nedarbas, tačiau jai taip pat tenka rūpintis silpnėjančia savo šalininkų baze ir krize euro zonoje, kur Vokietija dažnai atsiduria nepavydėtinoje padėtyje, gelbėdama savo silpnesnes kaimynes.“

„Ji stengiasi stabilizuoti ES įsiskolinimą ir išlaikyti 17 euro zonos narių vienybę“, – pridūrė žurnalas.

A.Merkel į „Forbes“ įtakingiausių moterų šimtuko viršūnę iškeliama jau penktą kartą.

57 metų politikė šią „Forbes“ sąrašo poziciją užėmė 2006–2009 metais, tačiau pernai buvo nusmukusi į ketvirtąją vietą po JAV pirmosios damos Michelle Obamos, pasaulinės maisto gamybos milžinės „Kraft Foods“ generalinės direktorės Irene Rosenfeld ir JAV televizijos pokalbių laidų vedėjos Oprah Winfrey.

H.Clinton, kuri pernai užėmė penktąją vietą, iškilo į antrą poziciją dėl savo pasiekimų per jau ilgiau nei dvejus metus trunkantį nelengvą diplomatijos vadovės darbą JAV prezidento Baracko Obamos administracijoje.

„Clinton toliau gauna aukštus pažymius už JAV interesų ir politikos stiprinimą užsienyje, taip pat moterų teisių, plėtros ir švietimo stūmimą į užsienio politikos programos viršūnę“, – nurodė „Forbes“.

Po D.Rousseff žurnalas išvardijo gėrimų bendrovės „Pepsi“ vadovę, iš Indijos kilusią JAV pilietę Indrą Nooyi; socialinio tinklo „Facebook“ generalinę direktorę Sheryl Sandberg; filantropę Melindą Gates, Indijos prezidentę Sonią Gandhi, M.Obamą, Tarptautinio valiutos fondo vadovę Christine Lagarde ir I.Rosenfeld.

65 pozicijos šiame šimtuke buvo skirtos amerikietėms. Po tris pozicijas gavo Australijos, Kinijos, Indijos ir Didžiosios Britanijos atstovės.

Vyriausia į „Forbes“ sąrašą įtraukta moteris yra 85 metų Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II, užėmusi 49 poziciją. Jauniausia – 25 metų popmuzikos superžvaigždė Lady Gaga, įvardyta 11-oje pozicijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius