Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fotografui pavyko užfiksuoti Kukluksklano ritualus

Net ir 2009 metais Kukluksklano judėjimo atstovai Jungtinėse Valstijose nė neketina nutraukti savo veiklos – tai liudija vieno fotografo padaryti kadrai. Jis sugebėjo pakliūti į „nematomosios imperijos“ vidų.
Taip atrodė Kukluksklano ritualai 1948 metais. Dabar ši organizacija smarkiai susilpnėjusi.
Taip atrodė Kukluksklano ritualai 1948 metais. Dabar ši organizacija smarkiai susilpnėjusi. / „Scanpix“ nuotr.

Fotožurnalistas Anthony's Karenas tik jam vienam žinomais būdais sugebėjo pakliūti į Kukluksklano apeigas. Jis neatskleidė, kokiu būdu sugebėjo gauti šių žmonių pasitikėjimą, tačiau jo darytos nuotraukos leidžia daryti išvadą, kad „imperija“, galbūt ir sunykusi, tačiau egzistuoja ir toliau. Nuotraukas galite pažiūrėti čia.

Tiesa, „The Independent“ rašo, kad Kukluksklanas tėra tik blyškus atspindys to, kas ši organizacija buvo anksčiau. XX amžiaus pradžioje jos gretose buvo apie 4 mln. žmonių, bent keliose JAV valstijose jie kontroliavo valdžią. Teigiama, kad kiekvienais metais buvo surengiama 30-40 ritualinių linčo teismų, o greičiausiai jų būdavo ir kur kas daugiau, ypač pietinėse valstijose. Tuo tarpu dabar Kukluksklanui priklauso apie 6 tūkst. žmonių. Egzistuoja apie 34 įvairiai pavadintos Kukluksklano grupuotės.

Nepaisant to, „The Independent“ rašo, kad šalyje nuolatos daugėja ekstremistinių organizacijų. Dienraščio apžvalgininko teigimu, tai susiję ir su ekonomikos situacija – netekę darbo žmonės dažnai yra linkę ieškoti „atpirkimo ožio“. Ir jeigu kažkas tikėjosi, jog juodaodžio prezidento išrinkimas galėjo sąlygoti rasistinę santarvę, smarkiai klydo – teigiama leidinyje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius