Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FTB atleido agentą P.Strzoką dėl žinučių, kuriose jis kritikavo D.Trumpą

JAV Federalinis tyrimų biuras (FTB) atleido savo ilgametį agentą, anksčiau dirbusį Rusijos tyrimą vykdančio specialiojo prokuroro Roberto Muellerio komandoje, dėl to, kad vyras siuntė savo kolegei žinučių, kuriose kritikavo šalies prezidentą Donaldą Trumpą, pirmadienį pranešė jo advokatas.
Peteris Strzokas
Peteris Strzokas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Buvęs kontržvalgybos agentas Peteris Strzokas iš R.Muellerio komandos buvo pašalintas prieš metus, paaiškėjus informacijai apie tas žinutes. Nuo to laiko FTB svarstė jo tolesnes galimybes dirbti šioje įstaigoje.

P.Strzoko advokatas nurodė, kad jo klientą vėlyvą penktadienį iš darbo atleido FTB direktoriaus pavaduotojas Davidas Bowdichas.

Advokatas Aitanas Goelmanas pirmadienį kritikavo sprendimą atleisti P.Strzoką ir sakė, kad jo klientas darbo neteko dėl politinio spaudimo. Pasak teisininko, atleidimu siekta „nubausti specialųjį agentą Strzoką už politines kalbas, saugomas (JAV Konstitucijos) Pirmosios pataisos“.

FTB agento atleidimas „turėtų kelti gilų nerimą visiems amerikiečiams“, tvirtino A.Goelmanas.

D.Trumpas ne kartą kritikavo P.Strzoką socialiniame tinkle „Twitter“. FTB kol kas nepakomentavo situacijos.

2017-ųjų rugpjūtį FTB agentas P.Strzokas, tuo metu priklausęs komandai, tiriančiai galimą Rusijos kišimąsi į ankstesniais metais vykusius JAV prezidento rinkimus, buvo nušalintas nuo darbo ir perkeltas į kitą skyrių.

Tada žiniasklaida skelbė, kad R.Muelleris pašalino agentą iš savo komandos dėl kritiškų pasisakymų D.Trumpo atžvilgiu, galėjusių reikšti jo šališkumą jo vykdomame tyrime.

Kiek vėliau JAV teisingumo departamentas atlikęs tyrimą išsiaiškino, kad keletas kitų FTB darbuotojų taip pat buvo politiškai angažuoti.

Šių metų liepos 12-ąją P.Strzokas įstatymų leidėjų akivaizdoje pareiškė, kad žmogaus politinių įsitikinimų negalima prilyginti šališkam požiūriui į tyrimą, nors FTB agentas ir patvirtino, kad jis „nėra D.Trumpo gerbėjas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius