Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FTB smogė vaikų išnaudotojams

Jungtinėse Amerikos Valstijoje kaip niekada klesti vaikų prostitucija. FTB agentai, bendradarbiaudami su nepilnamečius ginančiomis organizacijomis, kelerius metus sekė pedofilų tinklą ir per tris dienas surengė didžiulio masto operaciją visoje šalyje.
Agentai atlieka kratas įtariamų pedofilų namuose.
Agentai atlieka kratas įtariamų pedofilų namuose. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Federalinis tyrimų biuras (FTB) visoje Amerikoje atliko ilgai planuotus reidus ir per tris dienas 36 valstijose išgelbėjo 52 mažamečius iš prostitucijos ir pedofilijos tinklų bei suėmė apie 700 įtariamųjų. Šie areštai – FTB ir Nacionalinio dingusių ir išnaudojamų vaikų centro vykdyto tyrimo rezultatas.

Per operaciją Čikagoje buvo išgelbėti 4 vaikai, 44 suaugusiesiems pateikti kaltinimai, susiję su prostitucija. Los Andželo rajone iš pedofilų nagų ištraukti 2 mažamečiai, suimti 4 įtariami klientai. Las Vegase išgelbėti 4 vaikai, areštuoti 75 įtariamieji. Sietle pavyko išgelbėti 8, Klivlende – 7, Niujorke – 5 vaikus. Panašūs skaičiai ir kituose Amerikos miestuose.

Nacionalinio dingusių ir išnaudojamų vaikų centro atstovai mano, kad ši operacija buvo nepaprasta ir istorinė. Jų nuomone, modelis veikia ir rimtai atsiliepia visai vaikų įtraukimo į sekso vergiją pramonei.

Kaip teigia policija, vaikai nuo 11 iki 18 metų į sekso vergiją įtraukiami psichologiškai jais manipuliuojant arba tiesiog per prievartą.

Dar 2003 metais JAV buvo pradėta iniciatyva, pavadinta „Innocence Lost National Initiative“. Nuo to laiko išgelbėta 900 vaikų, nuteista 510 sąvadautojų, viešnamių savininkų ir jų bendrininkų, konfiskuota turto, kurio vertė – 3,1 mln. dolerių.

„Bjauru, kad šiais laikais į seksualinę vergiją pakliuvusiems vaikams tenka kęsti tokį skausmą ir pažeminimą dėl kieno nors kito pelno, – sakoma JAV generalinio prokuroro padėjėjo Lanny A.Breuerio pareiškime. – Tačiau ši operacija parodė, jog vaikų prostitucijos rykštė tebeegzistuoja mūsų miestų gatvėse.“

FTB agentai darbo kartu su centro darbuotojais, kad identifikuotų aukomis tapusius vaikus ir jų išnaudotojus. Svarbiausias jų įrankis buvo internetas. Būtent internetu sąvadautojai bendrauja vieni su kitais ir, sėdėdami namie arba moteliuose, ieško aukų.

Dauguma išgelbėtų vaikų – mergaitės. Jos tampa prekeivių vaikais aukomis maždaug nuo 12 metų. Centras mano, kad į sekso vergiją JAV įtaukta apie 100 tūkst. vaikų. Iš dalies problemą didina recesija.

Nepelno organizacija „Klaas Kids Foundation“, padedanti surasti ir išgelbėti dingusius vaikus, atliko tyrimą, kuris parodė, jog trečdalis iš namų pabėgusių nepilnamečių per 48 valandas įtraukiami į prostitucijos arba pornografijos tinklą. Per metus JAV iš namų pasprunka nuo 1,6 mln. iki 2,8 mln. vaikų.

Federaliniai agentai sako, kad vaikų prostitucija paplitusi kaip niekada anksčiau. Ji egzistuoja beveik visur Jungtinėse Valstijose. Kai kurie išnaudojami vaikai yra vietiniai, atsidūrę nepalankioje situacijoje, kiti atvežami net iš užsienio. Dažnai bėgliai pakliūva į sąvadautojų rankas suvilioti pastogės, pinigų ir maisto pažadų. Kaip teigia policija, vaikai nuo 11 iki 18 metų į sekso vergiją įtraukiami psichologiškai jais manipuliuojant arba tiesiog per prievartą. Dėl savo jauno amžiaus daugelis nesugeba pabėgti ir išsivaduoti, todėl pagalba jiems būtina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius