Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fukušimos gyventojai galės sugrįžti į savo namus ne anksčiau kaip sausį

Japonijos vyriausybė paskelbė, kad užbaigė avarijos Fukušimos 1-ojoje atominėje elektrinėje padarinių likvidavimo etapą, per kurį specialistams pavyko stabilizuoti elektrinės reaktorių aušinimo sistemą, pranešė televizijos kompanija NHK trečiadienį.
Darbuotojas netoli rezervuaro duobės
Darbuotojas netoli rezervuaro duobės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Televizijos kompanija cituoja pramonės ministro Banri Kaiedos žodžius, esą „branduolinė krizė kontroliuojama sėkmingai ir rezultatyviai“.

Vyriausybė sustiprins radiacijos kontrolę ir dezaktyvacijos darbus, antrajame etape visų pirma bus dezaktyvuoti infrastruktūros objektai evakuacijos zonoje, iš vandentiekio ir kanalizacijos šalinamos radioaktyvioss atliekos.

Antrasis etapas tęsis iki sausio, po to bus sprendžiama, kada galės sugrįžti gyventojai, evakuoti iš teritorijų netoli Fukušimos 1-osios AE.

Avarijų Japonijos atominėse elektrinėse likvidavimo reikalų ministras Goshi Hosono, kurio žodžius cituoja televizijos kompanija, pranešė, kad vyriausybė priims sprendimą, ar bus leista sugrįžti gyventojams į evakuotas teritorijas, tik po to, kai iki rugpjūčio pradžios bus patvirtintas reaktorių saugumas ir baigsis konsultacijos su vietos valdžia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius