Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 16 /10:40

G-20 pažemintas V.Putinas sprunka namo, pareiškęs, kad jam reikia pamiegoti

Sekmadienį vykusiuose Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimo darbo pusryčiuose nedalyvavo Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Jis iš Australijos miesto Brisbano anksčiau laiko išskrido namo, mėgindamas aiškinti tai tuo, kad jam reikia pamiegoti.
V.Putinas vyksta namo
V.Putinas vyksta namo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos prezidentas šeštadienį G-20 susitikimo metu sulaukė itin šaltos pasaulio lyderių reakcijos, Kanados premjeras Stephenas Harperis netgi rėžė, kad „jūs turite nešdintis iš Ukrainos“.

Sekmadienį ryte V.Putinas nedalyvavo darbo pusryčiuose, bet jis išsyk suskubo pareikšti, kad „nereikėtų daryti spekuliacijų“, skelbia „Interfaks“. 

„Aš nėjau į darbo pusryčius, tačiau ten buvo mūsų finansų ministras. Mums iš čia iki Vladivostoko skristi devynias valandas, o paskui dar devynias valandas iki Maskvos. Paskui dar reikia nusigauti iki namų, o pirmadienį į darbą. O dar keturias penkias valandas reikėtų pamiegoti“, – pareiškė V.Putinas spaudos konferencijoje. Jis dar pridūrė, kad spėjo atsisveikinti su kai kuriais kolegomis. Ši spaudos konferencija vyko tuo metu, kai kiti pasaulio lyderiai dalyvavo darbo pusryčiuose. 

Nors viso pasaulio žiniasklaida skelbė apie pabrėžtinai šaltą atmosferą bendraujant su V.Putinu, šis mėgino tikinti, jog aplinka buvo draugiška, o darbas konstruktyvus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas

D.Cameronas: aiški žinia

Tuo tarpu britų ministras pirmininkas Davidas Cameronas pareiškė, kad šio savaitgalio G-20 viršūnių susitikimas pasiuntė nedviprasmišką žinią Rusijai liautis kištis į situaciją Ukrainoje arba, priešingu atveju, ji susidurs su tolesnių sankcijų rizika. 

„Manau, jog geras dalykas dėl šio G-20 susitikimo yra tas, kad Europos Sąjungos šalys ir Amerika pasiuntė labai aiškią žinią Rusijai dėl to, kaip mes tai traktuosime ateinančius mėnesius ir metus“, – sakė jis spaudos konferencijoje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Barackas Obama
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Barackas Obama

Europos Sąjungos šalys ir Amerika pasiuntė labai aiškią žinią Rusijai dėl to, kaip mes tai traktuosime ateinančius mėnesius ir metus

B.Obama: izoliacija gali tęstis

Griežtos retorikos negailėjo ir JAV prezidentas Barackas Obama. Jis teigė, kad sankcijas patirianti Rusija rizikuoja tolesne izoliacija nuo pasaulinės bendrijos, jei nepasirinks kitokio kelio dėl Ukrainos.

Pasak jo, jeigu Rusijos prezidentas V.Putinas „toliau eis tuo keliu, kuriame yra, pažeisdamas tarptautinę teisę, tiekdamas sunkiuosius ginklus separatistams Ukrainoje, tuomet izoliacija, kurią Rusija šiuo metu patiria, tęsis“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius