Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 06 28 /14:14

G-7 pasmerkė Rusijos neteisėtą karą Ukrainoje

Didžiojo septyneto (G-7) lyderiai, per savo susitikimą Vokietijoje aptarę reikalus su kylančių ekonomikų lyderiais, antradienį pasmerkė Rusijos „neteisėtą ir nepateisinamą“ invaziją į Ukrainą.
G-7 susitikimas
G-7 susitikimas / Imago / Scanpix nuotr.

„Prie mūsų, Didžiojo septyneto lyderių... prisidėjo Argentinos, Indijos, Indonezijos, Senegalo ir Pietų Afrikos, taip pat Ukrainos lyderiai“, – sakoma susitikimo baigiamojo pareiškimo galutiniame juodraštyje.

„Dar kartą pabrėžiame savo pasmerkimą Rusijos neteisėtam ir nepateisinamam agresyviam karui prieš Ukrainą“, – pridūrė jie.

G-7 šiemet pirmininkaujančios Vokietijos kancleris Olafas Scholzas pareiškė, kad Rusija privalės sumokėti didelę kainą už invaziją į Ukrainą, ir pabrėžė, kad Kremliaus šeimininkui Vladimirui „Putinui negalima leisti laimėti“.

„G-7 vieningai remia Ukrainą“, – po viršūnių susitikimo vykusioje spaudos konferencijoje sakė O.Scholzas.

„Mes ir toliau tęsime ir didinsime prezidento Putino ir jo režimo ekonominius ir politinius šio karo kaštus“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius