-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

G-7 susitikimą temdo Rusijos išpuoliai, tariamasi dėl naujų sankcijų

Sekmadienį G-7 valstybių vadovai pareiškė nebepirksiantys aukso iš Maskvos ir aptarė naują Jungtinių Valstijų pasiūlymą sumažinti Rusijos pajamas, gaunamas iš prekybos nafta, o Rusijos pajėgos pirmą kartą per keletą savaičių vėl paleido raketų į Kyjivą.

Toks konflikto paaštrėjimas dar kartą visiems priminė, kaip karas Ukrainoje užvaldė pasaulio politikų dėmesį ir kokią įtaką jis daro pasaulio ekonomikai.

JAV prezidentas Joe Bidenas ir Jungtinės Karalystės vyriausybė pareiškė, kad Didžiojo septyneto grupės narės – Kanada, Prancūzija, Vokietija, Italija, Japonija, Jungtinė Karalystė ir JAV – antradienį uždraus importuoti auksą iš Rusijos. Šalių atstovai taip pat diskutavo dėl susitarimo pirkti rusišką naftą tik su didele nuolaida.

JAV pareigūnai laiko draudimą importuoti auksą ir galimą viršutinę naftos kainų ribą veiksmingais būdais apkarpyti pajamų šaltinius, kuriais Maskva finansuoja karą ir dar labiau ją izoliuoti nuo tarptautinės finansų sistemos.

Šie tikslai buvo susitikimo tema tiek viešai, tiek užkulisiuose, nes susirinkę šalių lyderiai siekia parodyti solidarumą su Ukraina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius