-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 14 /11:19

G.Nausėda užsienio žiniasklaidai: A.Lukašenkos negalime vadinti legitimiu

Prezidentas Gitanas Nausėda užsienio žiniasklaidai sakė, kad Baltarusijos vadovo Aliaksandro Lukašenkos negalima vadinti legitimiu prezidentu, nes rinkimai nebuvo laisvi ir demokratiški.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Negalime vadinti Lukašenkos legitimiu, nes Baltarusijoje nebuvo laisvų demokratinių rinkimų“, – prezidentas sakė „Sky News“.

Anot G.Nausėdos, jei jo pasiūlytos tarpininkavo pastangos nebus sėkmingos, bus ieškoma kitų alternatyvų, įskaitant sankcijas.

VIDEO: Minsko gatves tvindo minios su gėlėmis: protesto spalva – balta

„Rusija yra suinteresuota turėti satelitinę valstybę, jei būsime pasyvūs, Baltarusija greičiausiai bus visiškai integruota į Rusiją. Mūsų interesas – ne tik Lietuvos, bet ir Europos Sąjungos – stabili, demokratiška ir suvereni Baltarusija“, – G.Nausėda sakė britų televizijai „Sky News“.

Trečiadienį prezidentas pristatė trijų žingsnių planą, kuris galėtų padėti išspręsti politinę krizę Baltarusijoje. Tiesa, kol kas apie planą su baltarusių valdžios atstovais G.Nausėda nesikalbėjo.

Prezidentūros atstovų teigimu, šį interviu G.Nausėda davė ketvirtadienį, praneša BNS.

VIDEO: G.Nausėda pristatė planą, kaip rasti išeitį iš krizės Baltarusijoje

Remiantis planu, pirmiausia Baltarusijos valdžios institucijos turėtų nutraukti prievartos naudojimą prieš savo piliečius ir deeskaluoti situaciją.

Antra, Baltarusijos valdžia paleistų suimtuosius, kurių jau keli tūkstančiai, – visus protestų dalyvius, kurie patyrė represijas.

„Trečias punktas – Baltarusijos institucijos atnaujina dialogą su savo pilietine visuomene. Kaip tinkamas sprendimas šia kryptimi galėtų būti tam tikros nacionalinės tarybos formavimas iš valdžios ir pilietinės visuomenės atstovų“, – kalbėjo G.Nausėda.

G.Nausėda trečiadienį pripažino, kad su Baltarusijos valdžios atstovais dar nebendrauta, todėl negalima atmesti galimybės, jog A.Lukašenkos režimas į jokias derybas nesileis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius