-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Nausėdos susitikimas su E.Macronu: trys pagrindiniai klausimai ir praeities klaidos

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį Paryžiuje susitinka su Prancūzijos lyderiu Emmanueliu Macronu. Susitikimo metu daugiausia dėmesio bus skiriama krizei pasienyje su Baltarusija, nelegalios migracijos, saugumo ir gynybos klausimams aptarti. Analitikas Gintas Karalius 15min teigė, kad Paryžiuje G.Nausėda taip pat turės galimybę ištaisyti Lietuvos praeityje padarytas klaidas.
E.Macronas ir G.Nausėda
E.Macronas ir G.Nausėda / AP/„Scanpix“ nuotr.

Po savaitgalį Vilniuje vykusių susitikimų su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu ir Europos Komisijos pirmininke Ursula von der Leyen prezidentas G.Nausėda išvyko į Prancūziją, kur susitinka su E.Macronu.

Prezidentūra skelbė, kad be Baltarusijos, migrantų krizės ir saugumo taip pat bus aptarti aktualūs dvišalio ekonominio, transatlantinį bendradarbiavimo, Rytų partnerystės politikos, kovos su klimato kaita klausimai.

Tačiau akivaizdu, kad Lietuvai šiuo metu labiausiai rūpi migrantų krizės klausimas.

Be to, Prancūzija pastaruoju metu susiduria su padidėjusiais nelegalių migrantų srautais, kurie iš jos teritorijos bando patekti į Jungtinę Karalystę perplaukdami Lamanšo sąsiaurį. Dėl šios priežasties kilo didžiulė įtampa tarp Paryžiaus ir Londono.

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytojas, politologas G.Karalius 15min tvirtino, esą G.Nausėdai per susitikimą su E.Macronu svarbu parodyti, kad Lietuva ne tik rūpinasi savo saugumu, bet ir supranta Prancūzijos interesus.

Pasak politologo, Vilnius taip pat turi progą parodyti solidarumą su Paryžiumi dėl Europos Sąjungos strateginės autonomijos idėjos, kurią Lietuva iki šiol vertino skeptiškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius