-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Verhofstadtas: nežinomybė dėl „Brexit“ negali tęstis toliau

Jungtinė Karalystė turi nedelsiant nutraukti „nežinomybę“ dėl „Brexit“ derybų po netikėtų parlamento rinkimų rezultatų, antradienį pareiškė Europos Parlamento vyriausiasis „Brexit“ derybininkas Guy Verhofstadtas.
Guy Verhofstadtas
G.Verhofstadtas: nežinomybė dėl „Brexit“ negali tęstis toliau / Nuotr. iš asmeninio archyvo

Buvęs Belgijos premjeras taip pat paragino su sunkumais susiduriančią britų premjerę Theresą May atsisakyti „kieto „Brexit“ strategijos po patirtos nesėkmės praeitą savaitė vykusiuose visuotiniuose rinkimuose.

„Nekantriai laukiame Jungtinės Karalystės (vyriausybės) derybų pozicijos. Dabartinė nežinomybė nebegali ilgiau tęstis“, – parašė G.Verhofstadtas socialiniame tinkle „Twitter“.

Planuota, kad derybos dėl Didžiosios Britanijos išstojimo iš Europos Sąjungos prasidės ateinantį pirmadienį, bet derybų grafikas pakibo ant plauko, kai ketvirtadienį T.May konservatoriai prarado daugumą parlamente.

G.Verhofstadtas yra Europos Parlamento vyriausiasis „Brexit“ derybininkas. Kai Britanija pasitrauks iš Bendrijos, Europos Parlamentas turės patvirtinti bet kokią sutartį dėl būsimų Londono santykių su ES.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Theresa May paskelbė, kad formuos naują vyriausybę
AFP/„Scanpix“ nuotr./Theresa May paskelbė, kad formuos naują vyriausybę

Pasak G.Verhofstadto, Didžioji Britanija turi nedelsiant patvirtinti, kad laikysis pozicijų, išdėstytų kovo 29 dienos laiške, kuriuo buvo oficialiai pradėtas dviejų metų skyrybų su ES procesas, „arba kad pradeda žaidimą kita kryptimi – toks yra jos įsipareigojimas“.

„Mano kuklia nuomone, vienas iš elementų, kuriuos parodė rinkimų rezultatai, tikrai nėra palaikymas kietajam „Brexit“, – sakė jis žurnalistams Europos Parlamente Strasbūre.

G.Verhofstadtas taip pat pasiskundė, kad pastarųjų metų nežinomybė dėl Britanijos vietos ES „paralyžiavo pačią sąjungą“ ir sustabdė jos reformą.

Kiek anksčiau ES vyriausiasis „Brexit“ derybininkas Michelis Barnier perspėjo Londoną „negaišti laiko“ ir kuo greičiau pradėti derybas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius