Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

G7 ragina atlikti „skaidrų“ tyrimą dėl žurnalisto J.Khashoggi dingimo

Galingųjų valstybių Didžiojo septyneto (G7) užsienio reikalų ministrai antradienį paragino atlikti „skaidrų“ tyrimą dėl Saudo Arabijos žurnalisto Jamalo Khashoggi dingimo ir sakė esantys dėl to „labai susirūpinę“.
Jamalas Khashoggi
Jamalas Khashoggi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Leidimą gyventi Jungtinėse Valstijose turėjęs Saudo Arabijos pilietis J.Khashoggi, nevengęs kritikuoti Saudo Arabijos sosto įpėdinio princo Mohammedo bin Salmano, dingo spalio 2 dieną, nuvykęs į karalystės konsulatą Stambule atsiimti santuokai reikalingų dokumentų.

„Mes, G7, Kanados, Prancūzijos, Vokietijos, Italijos, Japonijos, Jungtinės Karalystės, Jungtinių Valstijų užsienio reikalų ministrai ir Europos Sąjungos vyriausioji įgaliotinė (užsienio reikalams ir saugumo politikai), patvirtiname savo įsipareigojimą ginti išraiškos laisvę ir saugoti laisvą žiniasklaidą“, – sakoma pranešime.

„Tebesame labai sunerimę dėl žymaus Saudo Arabijos žurnalisto Jamalo Khashoggi dingimo“, – sakoma Kanados, šiuo metu pirmininkaujančios G7, pranešime.

Turkų pareigūnai tvirtina, kad žurnalistas buvo nužudytas konsulate. Iš pradžių Rijadas tvirtino, kad J.Khashoggi iš konsulato išėjo, nors nepateikė jokių šio teiginio įrodymų, o vėliau, pasak žiniasklaidos, užsiminė, kad jis galėjo ten mirti per tardymą įvykus incidentui.

„Tie, kurie yra atsakingi už jo dingimą, privalo atsakyti už savo veiksmus“, – teigiama G7 pranešime.

„Skatiname Turkijos ir Saudo Arabijos bendradarbiavimą ir laukiame, kad Saudo Arabijos karalystė atliktų išsamų, patikimą, skaidrų ir greitą tyrimą, kaip kad buvo skelbiama“, – priduriama jame.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius