Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 16 /15:06

Gaisras Paryžiaus Dievo Motinos katedroje užgesintas: metas tyrimui

Didžiulis gaisras, nuniokojęs Paryžiaus Švč. Dievo Motinos katedrą jau užgesintas, antradienio rytą pranešė Prancūzijos sostinės ugniagesių brigada, apie 15 valandų kovojusi su liepsnomis.
Ugniagesiai ant Dievo Motinos katedros bokšto
Ugniagesiai ant Dievo Motinos katedros bokšto / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

„Visas gaisras užgesintas. Dabar vyksta tyrimas“, – žurnalistams sakė ugniagesių atstovas Gabrielis Plus. Jis pridūrė, kad liepsnos „labai greitai“ išplito ant medinio žymiosios katedros stogo.

Bendraudamas su reporteriais, susirinkusiais prie Paryžiaus centre esančios katedros, G.Plus pranešė, kad ryte ugniagesiai sutelkė pastangas į dviejų didžiulių varpinių apsaugą nuo liepsnų.

„Buvo imtasi tokių veiksmų“, – patvirtino pareigūnas.

G.Plus pridūrė, kad dabar svarbiausia yra įvertinti statinio būklę ir užgesinti likusias rusenančių anglių krūvas. Pasak jo, įvykio vietoje visą dieną budės apie 100 ugniagesių.

Netrukus vienas Paryžiaus prokuroras antradienį pareiškė, kad pareigūnai didžiulį gaisrą, išvakarėse nuniokojusį katedrą, laiko nelaimingu atsitikimu, o ne padegimu.

„Niekas nerodo, kad tai buvo tyčinis veiksmas“, – bendraudamas su reporteriais, susirinkusiais prie Paryžiaus centre esančios katedros, pareiškė prokuroras Remy Heitzas. Jis pridūrė, kad pareigūnai apklausia darbininkus, dirbusius pastate.

Pastaruoju metu Paryžiaus Švč. Dievo Motinos katedroje buvo vykdomas 6 mln. eurų vertės smailės renovacijos projektas.

R.Heitzas pabrėžė, kad tyrimas bus „ilgas ir sudėtingas“.

Kalbėdamas po to, kai gaisras jau buvo užgesintas, prokuroras sakė, kad tyrimą vykdo penki pareigūnai. Jie apklaus penkių įmonių, pasamdytų renovuoti katedros stogo, kur ir kilo gaisras, darbininkus, nurodė R.Heitzas.

Anksčiau antradienį Paryžiaus merė Anne Hidalgo antradienį pasiūlė surengti tarptautinę konferenciją, per kurią būtų renkamos lėšos išvakarėse didelio gaisro suniokotai Paryžiaus Švč. Dievo Motinos katedrai atstatyti.

„Siūlysiu, kad artimiausiomis dienomis surengtume didelę tarptautinę konferenciją pasiruošusiesiems paaukoti lėšų“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė A.Hidalgo.

Tuo metu Il de Franso regiono valdžia pranešė, kad pasiruošusi skirti apie 10 mln. eurų skubiems katedros atstatymo darbams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius