Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gaisras Permės klube – didžiausia tokio pobūdžio tragedija Rusijoje, nusinešusi 112 žmonių gyvybes

Dėl gaisro Permės naktiniame klube „Chromaja lošad“ šeštadienio naktį žuvo 112 žmonių, ir tai yra didžiausia tokio pobūdžio tragedija per visą Rusijos istoriją, praneša pareigūnai.
Milicija dirba įvykio vietoje
Milicija dirba įvykio vietoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujausiais duomenimis, Permės ligoninėje mirė per gaisrą klube nukentėjusi moteris, ir aukų skaičius pasiekė 112.

Iš daugiau kaip 120 į ligonines paguldytų žmonių maždaug 80-ties būklė yra sunki.

98 žuvusieji jau atpažinti, pranešė „Interfax“ korespondentas iš Permės.

60 per tą gaisrą nukentėjusiųjų žmonių Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos (NSM) specialiaisiais reisais buvo nugabenti į Maskvos ligonines, 31 – į Sankt Peterburgą, o dar septyni – į Čeliabinską.

Kaip pranešė NSM Permės krašto vyriausiosios valdybos spaudos tarnyba, klube buvo švenčiama klubo darbo 8–erių metų sukaktis. Televizijos kanalas „Vesti–24“ pranešė, kad dauguma žuvusiųjų ir nukentėjusiųjų klube Permėje – šios įstaigos darbuotojai, jų draugai ir artimieji, šventę klubo „gimtadienį“.

Kaip pranešė Tyrimų komiteto prie Rusijos prokuratūros oficialusis atstovas Vladimiras Markinas, didelis gaisras klube kilo „nestandartiškai suveikus pirotechnikos priemonei“. „Nelaimės priežastis – technologijos pažeidimas paleidžiant pirotechnikos priemonę. Šiuo atveju teroro akto nebuvo“, – sakė jis.

Pasak V.Markino, žmonės mirė daugiausia nuo nudegimų ir apsinuodijimo dūmais. Be to, prie išėjimo iš klubo buvo kilusi spūstis, pridūrė jis.

Tyrėjai nustatė įtariamuosius, kurie gali būti kalti dėl gaisro Permės naktiniame klube, šeštadienį pareiškė V.Markinas. Sulaikyta baro „Chromaja lošad“ vykdomoji direktorė Svetlana Jefremova ir vienas baro steigėjų Anatolijus Zakas. Jie įtariami padarę nusikaltimą, numatytą RF BK 219 st. 3 d. („priešgaisrinio saugumo taisyklų pažeidimas, per kurį dėl neatsargumo žuvo du ir daugiau žmonių“).

Šiuo metu sulaikytieji apklausiami, sprendžiamas klausimas paskirti jiems kardomąją priemonę – areštą, pažymėjo V.Markinas.

„Tyrėjai nustatė dar keturis įtariamuosius, imamasi priemonių juos sulaikyti“, – pabrėžė V.Markinas ir pridūrė, kad vykdomas tyrimas visoms gaisro aplinkybėms nustatyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius