-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Galimos naujos sankcijos Iranui neleis Rusijai parduoti zenitinių kompleksų į šią šalį

Maskva negalės parduoti Teheranui zenitinių raketų kompleksų S-300, jeigu bus priimta nauja Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos rezoliucija dėl Irano, pareiškė Rusijos mokslų akademijos ekspertas.
Rusiškas zenitinių raketų kompleksas S-300
Rusiškas zenitinių raketų kompleksas S-300 / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jeigu JT ST priims papildomas sankcijas Iranui, parengtas su Amerikos atstovais, Rusija negalės įvykdyti sutarties parduoti Iranui rusiškų sistemų S-300, nes Izraelis aiškiai pareiškė, kad jeigu į Irano teritoriją bus atgabenta pirmoji Rusijos priešlėktuvinės gynybos siunta, jis smogs smūgį Iranui“, – penktadienį sakė Pasaulinės ekonomikos ir tarptautinių santykių instituto Tarptautinio saugumo centro vadovas Aleksejus Arbatovas.

Drauge jis pabrėžė, kad Rusijai nebūtinai reikės mokėti nuobaudas už šios sutarties nevykdymą.

„Rusija nenutraukia sutarties tiekti savo priešlėktuvinės gynybos raketas į Teheraną, o tik sustabdo šios sutarties vykdymą, kol Teheranas įvykdys visas sąlygas, nurodytas JT ST sankcijose“, – pažymėjo A.Arbatovas.

Tuo tarpu anksčiau penktadienį Federacijos Tarybos tarptautinių reikalų komiteto vadovas Michailas Margelovas pareiškė, kad naujas JT ST rezoliucijos projektas dėl sankcijų Iranui neturės įtakos galiojančioms Rusijos ir Irano sutartims.

„Kai dėl Rusijos ekonominių interesų, tai šis projektas skaudžiai neatsilieps Rusijos ir Irano darbo sutartims“, – sakė įtakingas aukštųjų parlamento rūmų deputatas, atsakydamas į žurnalistų klausimą apie projekto įtaką naujai rezoliucijai dėl zenitinių raketų kompleksų S-300 pardavimo Teheranui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius