Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galinga atogrąžų audra „Emily“ niokoja Haitį

Atogrąžų audra „Emily“ ketvirtadienį čaižo Haičio pietinę dalį liūtimis ir vėjais, kai šimtai tūkstančių gyventojų vargingai tebesiglaudžia laikinose stovyklose, kurių daugelis nepatikimai įrengtos ant nuogų slidžių kalvų šlaitų.
Tropinė audra Emily niokoja Haitį
Tropinė audra „Emily“ niokoja Haitį / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Audra Vėjas Haitis

Audra kelias valandas pasisukiojo vandenyne įpiečiau Haičio, kol galiausiai patraukė į vakarus ir šiaurės vakarus merkdama Espanjolos salą, kuria dalijasi dvi valstybės – Haitis ir Dominikos Respublika, pranešė JAV nacionalinis uraganų centras.

Majamyje esančio centro specialistai perspėjo apie „liūtis“ ir gyvybei grėsmę keliančius potvynius bei nuošliaužas, audrai “Emily” slenkant virš skurdžios šalies.

Valdžia atidėjo visus lėktuvų skrydžius šalyje, vyriausybės įstaigos uždarytos, gyventojams patariama nekišti nosies lauk iš namų.

Anksčiau ketvirtadienį „Emily“ buvo už 145 kilometrų nuo Porto o Prenso, bet sostinės ji pasigailėjo, tuo tarpu pietinius Žakmelio ir Kajeso miestus čaižė liūtys.

Haičio pareigūnai paskelbė, jog pavojaus lygis yra didelis. Nuogąstaujama dėl maždaug 300 tūkstančių haitiečių, kurie po 2010 metų sausį šalį ištikusio baisaus visa niokojančio žemės drebėjimo tebegyvena laikinose stovyklose. Jiems gresia ir potvyniai ir gyvenimas permirkusiuose būstuose.

VIDEO: Tropical Storm Emily: 5 PM Update

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius