-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 27 /13:59

Galingas sprogimas Beirute: žuvo buvęs ambasadorius JAV ir dar 4 asmenys, sužeistas 71 žmogus

CNN naujienų tarnyba, remdamasi vietine agentūra NAA, praneša apie didelį sprogimą Libano sostinėje Beirute. Žuvo 5 žmonės, sužeistas 71.
Sprogimas Beirute
Sprogimas Beirute (archyvas) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sprogimo epicentras – netoli premjero būstinės. TV reportažuose buvo matomi ugnies liežuviai ir greitosios pagalbos automobiliai, vežantys sužeistuosius. Išpuolis įvykdytas judrioje Beiruto vietoje – šalia bankų ir prabangių viešbučių.

Jis taip pat žinomas kaip aršus prezidento Basharo al-Assado kritikas.

Papildyta. Pranešama, kad sprogimo metu žuvo buvęs Libano finansų ministras ir ambasadorius JAV Mohammedas Chatahas. Jis taip pat žinomas kaip aršus prezidento Basharo al-Assado kritikas.

Anot CNN, tai buvo pasikėsinimas į šį politiką, nes bomba automobilyje sprogo pro šalį važiuojant M.Chataho palydai. Žuvo ne tik buvęs ministras, bet ir jo apsaugos darbuotojas.

Kol kas nė viena organizacija neprisiėmė atsakomybės dėl išpuolio.

M.Chatahas buvo buvusio Libano ministro pirmininko Saado Hariri, musulmono sunito, patarėjas. Jis vyko į politinio bloko „Kovo 14-osios koalicija“ susitikimą.

Šventiniu laikotarpiu šalies širdyje įvykdytas išpuolis – neabejotinas smūgis pilietinei visuomenei ir bandymas sukelti neramumus.

Sirijos pilietinis karas pakurstė ir įtampas tarp šiitų bei sunitų Libane. Šios šalies šiitų „Hezbollah“ judėjimas remia Sirijos prezidentą Basharą al-Assadą, kuris pats kilęs iš alavitų sektos, šiitų Islamo atšakos.

M.Chatahas buvo griežtas tiek B.al-Assado, tiek „Hezbollah“ kritikas.

Komentuodamas šį išpuolį, einantis Libano informacijos ministro pareigas Validas Daukas teigė, kad šis įvykis turėtų pastūmėti šalies politikus ieškoti išeities iš politinės krizės. Jis pabrėžė, kad šventiniu laikotarpiu šalies širdyje įvykdytas išpuolis – neabejotinas smūgis pilietinei visuomenei ir bandymas sukelti neramumus.

M.Chatahas yra dirbęs Libano ambasadoriumi JAV. Jis buvo artimas nužudyto premjero Rafiko Hariri padėjėjas, o vėliau iki 2011-ųjų jo sūnaus Saado Hariri vyriausybėje buvo finansų ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius