Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galingas taifūnas Filipinuose po nuošliaužomis, medžiais ir pastatais palaidojo šimtus žmonių

Galingas taifūnas pietų Filipinuose pražudė apie 230 žmonių, šimtai dingo be žinios skelbia „New York Times“. Taifūnas „Bopha“ Filipinus niokojo 120 km/val vėjo greičiu, gūsiais jis siekė 160 km/val. Nuniokoti šalies paplūdimiai ir nardytojų pamėgtos vietos. Stiprus taifūnas sugriovė namus, o lietaus sukeltos nuošliaužos pražudė dešimtis žmonių.
Taifūno padariniai
Taifūno padariniai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Naujienų tarnyba BBC praneša apie mažesnį aukų skaičių, jų duomenimis, užfiksuota per šimtas mirčių. 

Dar prieš audrą buvo evakuota dešimtys tūkstančių žmonių. Šiuo metu taifūnas pasiekė vakarinę šalies dalį, Palavano salą.

Andapo kaime dėl staigių potvynių, kaip skelbia BBC, mirė 43 žmonės. Vandens ir purvo nuošliaužos pasiglemžė mokyklą ir kaimo salę, kuri buvo naudojama kaip evakuacijos centras. 

„Jie manė, kad yra saugioje vietoje, tačiau nežinojo, kad vandens srovės pasuks į tą pusę“, – sakė Kompostelos slėnio provincijos gubernatorius Arturo Uy. Ši rytinėje Mindanao salos dalyje esanti provincija nukentėjo labiausiai.

Kelius į miestą užblokavo daugybė vėjo ir vandens suneštų šiukšlių, kariuomenės atstovai teigė, kad į nelaimės vietą bus vykstama sraigtasparniais. Socialinės gerovės sekretorius Corazon Solimanas teigė, kad į žmones pražudžiusias vietoves gabenamos skubios pagalbos reikmenys. 

„Kūnai guli tiesiog ant atviros žemės, nenorime, kad išplistų ligos“, – sakė vyras.

50 žmonių žuvo ir kaimyninėje Davao provincijoje. Jos gubernatorė Corazon Malanyon teigė, kad dėl nuvirtusių medžių ir sugriuvusių tiltų užblokuota daugybė į miestus vedančių kelių. Norint patekti į miestą teko „įveikti ištisą kliūčių ruožą“. Viename mieste sugadinta net 95 proc. pastatų. 23 žmonės nuskendo arba žuvo užgriuvus medžiams bei pastatams. 

Nukentėjusiose provincijoje dešimtys žmonių ištraukti iš purvo, daugelis gydomi ligoninėse. 

Teigiama, kad šis taifūnas yra gerokai stipresnis nei prieš metus salą nusiaubęs „Washi“. Jis niokojo tas pačias salos dalis. „Washi“ nusinešė 1 300 žmonių gyvybes. Anot BBC korespondentės Maniloje Kate McGeown, šįkart gyventojai stichijai buvo labiau pasiruošę. Valdžia elgėsi atsakingiau, žmonėms išsiuntinėjo trumpąsias žinutes, daug informacijos buvo spaudoje ir internete, žmonių perkėlimu rūpinosi kariai. Pernai salą siaubus taifūnui upės išsiliejo daug stipriau nei šiemet, mat taifūnas „Bopha“ prieš pasiekdamas tam tikras vietoves susilpnėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius