TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Gandai apie atstatydinimą: Kyjivas atsakė, kas laukia V.Zalužno

Antradienį vienas iš Ukrainos Rados deputatų socialiniuose tinkluose pasidalijo nerimo sukėlusia žinute, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado Valerijaus Zalužno laukia atsistatydinimas iš pareigų. Nors vėliau tą įrašą jis ištrynė, po praeitą savaitę žurnale „The Economist“ paskelbtos V.Zalužno esė lieka daug neatsakytų klausimų, dėl generolo ateities.
Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas
Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Po minėto straipsnio publikavimo pasklido gandai apie skilimą Ukrainos politinėje ir karinėje vadovybėje. Tačiau Ukrainos prezidento kanceliarija paneigė, kad tarp Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado Valerijaus Zalužno yra kokių nors nesutarimų, skelbia naujienų agentūra „Bloomberg“.

Teigiama, kad peno šiems gandams suteikė ir V.Zelenskio pareiškimas, kad, priešingai nei savo straipsnyje dėstė V.Zalužnas, jokios aklavietės karo lauke nėra.

Prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas pažymėjo, kad „prezidentas pateikė itin svarbų paaiškinimą“.

„Nematau jokių nesutarimų ar konfliktų aukščiausios karinės ir politinės vadovybės lygmeniu“, – sakė jis.

Prezidento kanceliarijos pareigūnas pabrėžė, kad V.Zelenskis beveik kasdien palaiko ryšį su V.Zalužnu. Pasak jo, pastaraisiais mėnesiais jų bendravime neįvyko jokių pokyčių. Prezidentas ir kariuomenės vadas toliau aptaria šalies karinės strategijos korekcijas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mychailo Podoliakas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mychailo Podoliakas

Tuo pat metu kitas asmuo iš V.Zelenskio aplinkos, kalbėdamas su anonimiškumo sąlyga, „Bloomberg“ žurnalistams prezidento ir vyriausiosios karinės vadovybės santykius apibūdino kaip visai kitokį pasaulį nei žiniasklaidoje pasirodančios „skambios antraštės“.

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas interviu metu su žurnaliste Natalija Mosejčiuk pabrėžė, kad V.Zelenskis tikrai neketina atleisti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado.

Jo teigimu, informacija apie tariamus jų nesutarimus iš viso yra melaginga.

„Zuma press“/„Scanpix“/Ukrainos prezidento kanceliarijos administracijos vadovas Andrijus Jermakas
„Zuma press“/„Scanpix“/Ukrainos prezidento kanceliarijos administracijos vadovas Andrijus Jermakas

„Apie tokius planus aš negirdėjau ir neturiu jokios informacijos“, – pridūrė kanceliarijos vadovas.

Jis pažymėjo, kad Ukrainos politiniai ir kariniai vadai vieningai laikosi bendros pozicijos, jie diskutuoja apie tai, kaip nugalėti priešą, o ne sprendžia asmenines dramas.

„Mūsų vienintelė pozicija – laimėti šį karą. Tačiau dabar vyksta nuolatinis dialogas, nuolatinis darbas 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę. Turime būti dar protingesni, turime būti dar kūrybiškesni“, – aiškino A.Jermakas.

Tokius gandus anksčiau paneigė ir Ukrainos gynybos ministras Rustemas Umerovas, kuris tvirtino, jog tai yra dar vienas bandymas suskaldyti Ukrainos visuomenę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius