Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Gandai pasitvirtino: Kim Jong Unas pirmą kartą viešumoje pasirodė su savo dukra

Šiaurės Korėjos diktatorius Kim Jong Unas pirmą kartą viešumoje pasirodė su savo dukra, taip patvirtindamas seniai sklandžiusius gandus apie jos egzistavimą.
Kim Jong Unas su dukra
Kim Jong Unas su dukra / „Scanpix“/AP nuotr.

Mergaitė, kaip manoma, vardu Kim Chu-ae, kartu su juo stebėjo naujausios Pchenjano tarpžemyninės balistinės raketos paleidimą, rašo BBC.

Per bandymą, kurį pasmerkė JAV, Kim Jong Unas su dukra stovėjo susikibę už rankų.

Šiaurės Korėjos valstybinė naujienų agentūra KCNA paskelbė kelias nuotraukas, kuriose matyti, kaip jiedu laikosi už rankų, kol kalbasi su pareigūnais, apžiūri raketas ir stebi raketos paleidimą iš apžvalgos aikštelės.

„Scanpix“/AP nuotr./Kim Jong Unas su dukra
„Scanpix“/AP nuotr./Kim Jong Unas su dukra

Didžiulė juodai balta raketa „Hwasong-17“ analitikų ir žiniasklaidos vadinama „raketa-monstru.“

KCNA teigė, kad „naujo tipo ICBM“ paleidimas buvo sėkmingas, ir pridūrė, kad „bandomasis paleidimas aiškiai įrodė naujos pagrindinės strateginės ginkluotės sistemos patikimumą.“

Kuo svarbus diktatoriaus dukros pasirodymas?

Kim Jong Unas vadovauja vienai iš uždariausių pasaulio valstybių, o apie jo asmeninį gyvenimą žinoma labai nedaug.

Šiaurės Korėjos ekspertas Michaelas Maddenas iš Stimsono centro Vašingtone BBC sakė, kad diktatoriaus dukros pasirodymas viešumoje yra svarbus.

Diktatorius priklauso trečiajai savo šeimos kartai, valdančiai Šiaurės Korėją, – viešumoje pasirodydamas su savo dukra jis savo elitui tarsi sako, kad vis dar tvirtai laiko valdžią savo rankose, BBC sakė M. Maddenas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kim Jong Unas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kim Jong Unas

Ekspertas teigė, kad gali būti, jog Kim Jong Unas taip bando parodyti, „jog ketvirtoji valdžios perėmimo karta ateis per mano [kraujo] liniją.“

P.Maddenas sakė manantis, kad Kim Chu-ae yra 12–13 metų amžiaus, o tai reiškia, kad maždaug po 4–5 metų ji ruošis stoti į universitetą arba atlikti karinę tarnybą.

Rugsėjį keli Šiaurės Korėjos ekspertai pranešė, kad Kim Chu-ae buvo parodyta vaizdo įraše per šalies Nacionalinės dienos iškilmes. Tačiau tai buvo tik spėlionės, o Šiaurės Korėjos vadovybė nepatvirtino, kad tai iš tiesų yra lyderio dukra.

Pirmą kartą apie jos egzistavimą užsiminta 2013 m.

Pirmą kartą apie Kim Chu-ae egzistavimą užsiminta 2013 m., kai karjerą baigusi amerikiečių krepšinio žvaigždė Dennisas Rodmanas surengė prieštaringai vertinamą kelionę į Šiaurės Korėją.

D.Rodmanas sakė, kad praleido laiką su Kim Jong Uno šeima, ilsėjosi prie jūros ir „laikė rankose jo kūdikį Kim Chu-ae.“

Ekspertai mano, kad diktatorius gali turėti tris vaikus – dvi mergaites ir berniuką, o Kim Chu-ae yra vyriausias jo vaikas.

Tačiau lyderis yra itin paslaptingas, kai kalba pasisuka apie jo šeimą – net jo žmona Ri Sol-ju buvo laikoma paslaptyje kurį laiką po to, kai pora susituokė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius