Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ganoje įgriuvus nelegaliai šachtai po žeme liko įkalinti 14 darbininkų

Ganos pietuose sugriuvus nelegaliai šachtai, po žeme liko įkalinti 14 joje dirbusių vyrų, pirmadienį pranešė pareigūnai.
Darbas nelegaliose aukso kasyklose Venesueloje
Ganoje įgriuvus nelegaliai šachtai po žeme liko įkalinti 14 darbininkų / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Auksas Gana

Gelbėtojai pranešė tebeieškantys žmonių, kurie galėjo likti gyvi sekmadienį įgriuvus apleistai šachtai Prestėjos Nsutos mieste Ganos Vakarų regione.

„Negalime pasakyti, ar jie žuvo, ar ne“, – naujienų agentūrai AFP sakė Nsutos rajono policijos viršininkas vyresnysis inspektorius Atsu Dzinaku.

„Jie susiruošė išeiti pasiieškoti maisto. Išeidami viduje jie išgirdo triukšmą ir tada šachta įgriuvo“, – sakė policijos vadovas ir pridūrė, kad penkiems vyrams pavyko nenukentėjusiems ištrūkti iš sugriuvusios kasyklos.

„Tiems, kas išeidinėjo, pasisekė, o buvusieji apačioje liko įkalinti. Tikimės, kad jie tebėra ten. Kol kas neištraukėme nė vieno iš jų“, – sakė A.Dzinaku.

Anksčiau policijos viršininkas sakė, kad žmonės buvo užmezgę ryšį su vyrais, kurie liko įkalinti maždaug 80 metrų gylio šachtoje, tačiau nuo pirmadienio popietės jie nebeatsako.

Kovą aktyvistai surengė kampaniją, skirtą atkreipti visuomenės dėmesį į neteisėtos kasybos žalą aplinkai, pradedant miškų naikinimu ir baigiant vandens tarša.

Policija mano, kad nelaimė įvyko dėl neteisėtos nedidelio masto aukso kasybos, kuri Ganoje vadinama terminu „ galamsey“.

Prezidento Nanos Akufo-Addo vyriausybė stengiasi pažaboti neteisėtą kasybą.

Kovą aktyvistai surengė kampaniją, skirtą atkreipti visuomenės dėmesį į neteisėtos kasybos žalą aplinkai, pradedant miškų naikinimu ir baigiant vandens tarša.

Vakarų Afrikos valstybės drauge ieško būdų, kaip geriau reguliuoti ir stebėti nedidelio masto kasybą.

Gana yra antroji didžiausia aukso tiekėja šiame žemyne po Pietų Afrikos Respublikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius