-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsiam italų chirurgui P.Macchiarini Švedijoje skirta lygtinė bausmė

Italų chirurgui, 2011-aisiais išgarsėjusiam pagrindinėje Švedijos ligoninėje atliktu pirmosios dirbtinės trachėjos su kamieninėmis ląstelėmis persodinimu, ketvirtadienį buvo skirta lygtinė bausmė už paciento sužalojimą. Dėl kitų dviejų kaltinimų dr. Paolo Macchiarini buvo išteisintas.
Italijos vėliava
Italijos vėliava / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kamieninių ląstelių specialistas, kažkada laikytas vienu regeneracinės medicinos lyderių, pirmasis sukūrė dirbtinę trachėją su įterptomis paties recipiento kamieninėmis ląstelėmis.

Įtariama, kad 2011–2014 metais jis netinkamai atliko operacijas trims žmonėms. P.Macchiarini tvirtino nepadaręs jokių baudžiamųjų nusižengimų.

Visi trys pacientai vėliau mirė, tačiau P. Maccharini nebuvo apkaltintas jų nužudymu.

Jei Solnos apygardos teismas būtų atsižvelgęs į prokuroro prašymą, P.Macchiarini galėjo būti pasiųstas už grotų penkeriems metams.

„Mes nusprendėme, kad šios intervencijos buvo atliktos nesivadovaujant mokslu ir įrodyta patirtimi. Kita vertus, manome, kad dvi iš intervencijų vis dėlto laikytinos pateisinamomis, tačiau ne trečioji“, – sakė teisėjas Bjornas Skaensbergas, kurį cituoja Švedijos visuomeninis transliuotojas SVT.

2018 metų gruodį Švedija nusprendė atnaujinti anksčiau sustabdytą trijų atvejų tyrimą. Buvo gauta papildomų rašytinių įrodymų, papildomai apklausta asmenų Švedijoje, Belgijoje, Britanijoje, Jungtinėse Valstijose ir Ispanijoje.

2016 metų kovą P.Macchiarini buvo atleistas iš Karolio instituto už medicinos etikos pažeidimą, apkaltintas savo anketinių duomenų suklastojimu ir savo darbų iškreipimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius