Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 21 /20:31

Dėl pastebėtų dronų Gatviko oro uoste valandai vėl buvo sustabdyti skrydžiai

Antrame pagal dydį Londono Gatviko oro uoste valandai vėl buvo sustabdyti skrydžiai dėl pranešimų apie oro uosto teritorijoje pastebėtus dronus, praneša CNN. Nors pranešimai buvo patvirtinti, oro uostas darbą atnaujino jau po valandos.
Uždarytas Gatviko oro uostas
Uždarytas Gatviko oro uostas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anot oro uosto atstovės, bepilotės skraidyklės oro uosto teritorijoje buvo pastebėtos apie 17.20 val. vietos (19.20 val. – Lietuvos) laiku.

Skrydžiai tiek į Gatviko oro uostą, tiek iš jo dėl saugumo priežasčių buvo sustabdyti maždaug valandai. Vėliau visi skrydžiai atnaujinti – apie tai savo „Twitter“ paskyroje pranešė Gatviko oro uostas.

„Skrydžiai atnaujinti. (Lėktuvų) judėjimas aerodromu buvo sustabdytas, kol vyko tyrimas, kadangi saugumas yra mūsų prioritetas. Kariškių priemonės, kurias esame įdiegę oro uoste, mus užtikrino, kad aerodromą vėl galime atidaryti“, – nurodė oro uostas.

Vis dėlto oro uostas skatina keleivius tikrinti savo skrydžių informaciją.

„Sky News“ duomenimis, anksčiau kariškiai į oro uostą atgabeno įrangos, skirtos kovoti su nežinomais bepiločiais aparatais, pastebėtais šalia Gatviko.

15min primena, kad Gatviko oro uostas darbą atnaujino tik penktadienio rytą po beveik dvi dienas trukusių sutrikimų, dėl kurių nukentėjo daugiau kaip 110 tūkst. keleivių šiuo judriu laikotarpiu prieš Kalėdas.

Bepilotės skraidyklės pirmą kartą buvo pastebėtos trečiadienį vakare.

Gatviko oro uostas sustabdė darbą trečiadienį apie 21 val. vietos (23 val. Lietuvos) laiku, po to kurį laiką dirbo, o ketvirtadienį 3 val. 45 min. vietos (5 val. 45 min. Lietuvos) laiku vėl užsidarė. Dėl to lėktuvai, turėję leistis Gatvike, buvo nukreipti į kitus oro uostus.

Kol kas neaišku, dėl ko buvo skraidinami dronai. Policija nurodo, jog nėra jokių požymių, kad tai būtų susiję su terorizmu.

Oro uostas, esantis maždaug už 45 km į pietus nuo Londono centro, kasmet aptarnauja daugiau nei 43 mln. keleivių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius