Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gausus snygis sukėlė chaosą Pietų Korėjoje ir Japonijoje

Mažame oro uoste Pietų Korėjos Džedžudo saloje trečiadienį tūkstančiai keliautojų bando patekti į lėktuvus, dėl pūgos smarkiai vėlavus skrydžiams.
Gausus snygis Pietų Korėjoje
Gausus snygis Pietų Korėjoje / „Reuters“/„Scanpix“

Šalčiai jau antrą dieną iš eilės kelia chaosą Rytų Azijoje. Pietų Korėjos Vidaus reikalų ir saugumo ministerijos pareigūnai kol kas nepranešė apie didelę žalą ar nukentėjusius žmones, bet trečiadienį po pietų vis dar buvo uždaryti mažiausiai aštuoni keliai ir 10 jūrų maršrutų.

Oro temperatūrai nukritus iki 15–20 laipsnių šalčio, maždaug 140 namų sostinėje Seule ir aplinkiniuose regionuose pranešė apie sugedusius vandens siurblius ar užšalusius vamzdžius.

Japonijoje gausus snygis ir rekordinis šaltis taip pat nulėmė didelius sutrikimus. Mažiausiai vienas žmogus žuvo, dar du mirties atvejai tiriami siekiant nustatyti, ar jie susiję su orais, reporteriams sakė ministrų kabineto vyriausiasis sekretorius Hirokazu Matsuno.

Tūkstančiai traukinių keleivių vakarinėse Kioto ir Šigos prefektūrose naktį turėjo praleisti vagonuose arba stotyse, svarbiuose keliuose visoje šalyje įstrigo daug transporto priemonių, atšaukta šimtai skrydžių, pranešė naujienų agentūra „Kyodo“.

Antradienį Džedžude dėl stipraus vėjo ir sniego buvo atšaukta šimtai skrydžių, įstrigo apie 40 tūkst. keliautojų, atvykusių į šią kurortinę salą Naujiesiems metams pagal Mėnulio kalendorių, bet trečiadienį skrydžiai buvo atnaujinti.

Trečiadienį iš salos ir į ją suplanuota maždaug 540 skrydžių, įskaitant beveik 70 papildomų, numatytų reaguojant į susidariusią padėtį. Dauguma keliautojų vyks iš salos į miestus pagrindinėje Pietų Korėjos teritorijos dalyje.

Korėjos oro uostų korporacija (KAC) paskelbė, jog netoli Seulo esančio Gimpo oro uosto darbo laikas buvo pratęstas iki 1 val., kad būtų galima priimti daugiau lėktuvų. Planuojama, kad į Gimpą parskris 70–80 proc. Džedžude įstrigusių keleivių.

Saloje nuo antradienio ryto iškrito daugiau kaip 19 cm sniego, o miestuose šalies pagrindinės teritorijos pietuose, tokiuose kaip Gvangdžu ir Gangdžinas, užfiksuota 10–12 cm sniego. Daugiau kaip 70 cm sniego iškrito rytinėje Ulingdo salelėje.

Žiemos audros atrodo judančios Seulo ir aplinkinių regionų link, gausus snygis čia prognozuojamas nuo trečiadienio vakaro iki ketvirtadienio popietės. Vidaus reikalų ir saugumo ministerija įspėjo dėl pavojingų sąlygų keliuose.

Įspėjimų dėl šalčių taip pat paskelbta Šiaurės Korėjoje, kur pareigūnai paragino imtis „visapusiškų priemonių“, kad nebūtų padaryta ekonominės žalos. Oro temperatūra sostinėje Pchenjane trečiadienio rytą turėjo nukristi iki 19 laipsnių šalčio, pranešė Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“, remdamasi Šiaurės Korėjos valstybinio radijo pranešimu.

Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida kol kas nepranešė apie jokią didelę žalą ar dėl orų nukentėjusius žmones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius