Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gazos kovotojams vėl paleidus raketų Izraelio aviacija smogė „Hamas“ taikiniams

Izraelis ketvirtadienį paryčiais surengė virtinę aviacijos smūgių prieš islamistų judėjimo „Hamas“ taikinius Gazos Ruože po naujų raketų atakų iš šio palestiniečių anklavo, pranešė kariškiai.
„Hamas“ kovotojai
„Hamas“ kovotojai/Asociatyvinė nuotr. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Izraelio kariuomenės pranešime sakoma, kad smogta trims „Hamas“ kariniams objektams skirtingose vietose islamistų kontroliuojamame Gazos Ruože.

„Šie kariniai objektai buvo naudojami kaip mokymo stovyklos ir ginklų sandėliai, – pažymėjo kariškiai. – Tai buvo atsakas į sviedinius, paleistus į Izraelio teritoriją iš Gazos Ruožo.“

Izraelio kariškiai: „Šie kariniai objektai buvo naudojami kaip mokymo stovyklos ir ginklų sandėliai. Tai buvo atsakas į sviedinius, paleistus į Izraelio teritoriją iš Gazos Ruožo.“

Vienas palestiniečių saugumo šaltinis sakė, kad izraeliečiai surengė daugiau kaip 10 smūgių įvairiems taikiniams. Tarp jų buvo „Hamas“ karinių jūrų pajėgų objektas ir karinė bazė netoli Šati pabėgėlių stovyklos anklavo šiaurėje.

Šaltinis sakė, kad taikiniams padaryta reikšmingos žalos, taip pat šiek tiek apgadinti aplinkiniai namai, o dalis jų gyventojų buvo lengvai sužeisti.

Gazos sveikatos apsaugos ministerija informacijos apie sužeistus žmones kol kas nepatvirtino.

Pastarieji smūgiai buvo surengti praėjus kelioms valandoms po dviejų raketų paleidimo iš Gazos Ruožo. Abi jas numušė Izraelio priešraketinės gynybos sistema „Geležinis kupolas“ (Iron Dome).

Tokias raketas paprastai leidžia radikalios islamistų grupuotės, bet Izraelis laiko „Hamas“ atsakingu už visas atakas, rengiamas iš šio judėjimo kontroliuojamos teritorijos.

Kariškiai taip pat pranešė nuo ketvirtadienio uždarysiantys sienos su Gazos Ruožu perėjas: per Kerem Šalomo perėją nebebus praleidžiamos prekės, o per Erezo perėją – žmonės. Tokių veiksmų imtasi „dėl su saugumu susijusių įvykių ir remiantis saugumo vertinimais“.

Kariuomenės atstovė negalėjo atsakyti, kad perėjos bus uždarytos tik vieną dieną, ar ilgiau.

Neramumai palestiniečių teritorijose padidėjo JAV prezidentui gruodžio 6-ąją oficialiai paskelbus, kad jo šalis pripažįsta Jeruzalę Izraelio sostine.

Nuo to laiko Gazos Ruože žuvo keturi žmonės: du buvo nukauti per protestus prie sienos su Izraeliu, o dar du „Hamas“ kovotojai žuvo per izraeliečių atsakomąjį aviacijos smūgį po apšaudymo raketomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius