Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gazos Ruože mirė per penktadienio protestus pašautas paauglys

Vienas paauglys palestinietis, kurį per penktadienį Gazos Ruožo pasienyje įsiplieskusius susirėmimus pašovė Izraelio pajėgos, pirmadienį mirė nuo žaizdų, pranešė anklavo Sveikatos apsaugos ministerija.
Protestas Gazos Ruože
Protestas Gazos Ruože / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip išplatintame pareiškime teigia ministerijos atstovas Ashrafas al Qudra, 14-metis Abdul Raoufas Salha „mirė nuo žaizdų, praėjusį penktadienį patirtų per (Izraelio) okupacinių pajėgų ugnį į rytus nuo Džabalijos“, esančios Gazos Ruožo šiaurėje.

Nuo kovo mėnesio palei Gazos Ruožo sieną vyksta protestai ir susirėmimai.

Demonstrantai reikalauja, kad palestiniečių pabėgėliams būtų leista sugrįžti į gimtąsias žemes, dabar esančias Izraelio teritorijoje.

Izraeliečiai savo ruožtu tvirtina, kad tai reikštų žydų valstybės sunaikinimą, ir kaltina anklavą kontroliuojantį islamistų judėjimą „Hamas“ puolimu prieš izraeliečius, prisidengiant kurstomais protestais.

Izraelio kariuomenė penktadienį informavo, kad keliose pasienio vietovėse vykusiose „riaušėse“ dalyvavo iš viso maždaug 13 tūkst. palestiniečių.

Kariai pirmadienį nesureagavo į prašymą pakomentuoti paauglio žūtį.

Nuo protestų pradžios pernai kovą žuvo mažiausiai 243 palestiniečiai. Daugiausiai gyvybių nusinešė izraeliečių pajėgų ugnis per susirėmimus pasienyje, taip pat aviacijos ir tankų smūgiai.

Per šį laikotarpį žuvo du izraeliečiai kariai: vieną nušovė palestiniečių snaiperis, o kitas žuvo per nesėkmingai susiklosčiusią slaptą specialiųjų pajėgų operaciją anklavo teritorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius