Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 02 18 /11:02

Izraelio kariai Gazos Ruože nušovė du palestiniečius

Izraeli kariai Gazoje nušovė du palestiniečius, kilus susirėmimui po savadarbio įtaiso sprogimo palestiniečių anklavo pasienyje; per šį sprogimą buvo sužeisti du žydų kariai, pranešė Gazos medikai sekmadienį.
Gazos Ruožas
Gazos Ruožas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiuo sprogimu ir po to surengtomis Izraelio aviacijos atakomis pažymėtas vienas rimčiausių padėties eskalavimo atvejų „Hamas“ valdomame anklave nuo 2014 metų, kai šis islamistinis judėjimas ir Izraelis pradėjo karą.

Gazos sveikatos ministras patvirtino, kad žuvo Salamas Sabah ir Abdullah Abu Sheikha, abu palestiniečiai – 17-mečiai.

Pasak mačiusiųjų, jiedu krito nuo šūvių Gazos pietuose į rytus nuo Rafaho.

Izraelio kariškiai pranešė, kad į grupę palestiniečių, „įtartinai artėjančių prie sienos tvoros“, buvo paleisti „perspėjamieji šūviai“.

Po sprogstamojo įtaiso sprogimo, sužeidusio keturis žydų karius, bei atskriejus iš Gazos raketai į žydų pasienio miestą, Izraelis surengė virtinę antskrydžių – taikytasi į 18 „judėjimo „Hamas“ priklausančių teroristinių objektų“ Gazos Ruože.

„Atakuoti aštuoni taikiniai netoli Deir el Balos esančiame kariniame komplekse, priklausančiame „Hamas“ teroristinei organizacija, taip pat ginklų gamybos ir mokymų infrastruktūros“, – sakoma sekmadienio rytą paskelbtame pranešime.

Ankstesniame kariškių pranešime minėta, kad atakuoti „šeši kariniai „Hamas“ taikiniai Gazoje, tarp jų ir teroristų tunelis Zaituno rajone bei kariniai kompleksai netoli Deir el Balaos ir Kan Juniso“.

Izraelio kariškiai dar pranešė apie „nustatytą (sviedinio) paleidimą iš Gazos Ruožo į Izraelio teritoriją“. Tas sviedinys krito šalia vieno namo pietinėje Izraelio bendruomenėje. Pasak Izraelio policijos, namas buvo apgadintas, bet niekas nenukentėjo.

Šeštadienį vakare Miunchene per saugumo konferenciją Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu incidentą Gazos Ruožo pasienyje pavadino „labai rimtu“ ir pažadėjo, kad bus „atsakyta atitinkamai“.

Šaltinis palestiniečių saugumo tarnyboje sakė, kad Izraelio aviacija smogė į tris „Hamas“ bazes Gazos Ruožo rytuose; sužeisti du palestiniečiai, nurodė medikai.

Anksčiau Izraelio kariškiai pranešė, kad „sunkiai sužeisti du kariai, dar vienas – vidutiniškai, o ketvirtas – lengvai“, sprogus savadarbiam įtaisu prie sienos su Gazos Ruožu tvoros.

Palestinos saugumiečiai sakė, kad to sprogimo vieta buvo į rytus nuo Kan Juniso.

Izraelio pajėgos nurodė, kad vienas tankas nedelsdamas iššovė į palestiniečių „stebėjimo postą“ Gazos Ruožo pietuose, bet ten niekas nenukentėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius