-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gazos Ruože per Izraelio aviacijos smūgį žuvo palestinietis

Gazos Ruože ketvirtadienį per Izraelio aviacijos smūgį žuvo vienas palestinietis ir dar trys buvo sužeisti, pranešė anklavo sveikatos apsaugos ministerija.
Gazos Ruože per Izraelio aviacijos smūgį žuvo palestinietis
Gazos Ruože per Izraelio aviacijos smūgį žuvo palestinietis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kiek anksčiau Izraelis paskelbė, kad vienas jo lėktuvas atakavo palestiniečių grupę, leidusią padegamuosius balionus į žydų valstybės teritoriją.

Incidentas įvyko į rytus nuo Rafacho pietinėje Gazos Ruožo dalyje, informavo ministerija.

Vienas žuvusiojo šeimos narys sakė, kad pasienio policininku „Hamas“ kontroliuojamame palestiniečių anklave dirbęs vyras buvo nukautas tarnybos metu.

Po incidento Izraelio kariuomenės paskelbtame pranešime buvo nurodyta, kad palestiniečiai prie sienos minosvaidžių sviediniais apšaudė žydų karius, tačiau niekas nebuvo sužeistas.

Izraelis pažadėjo imtis griežtesnių priemonių prieš palestiniečius, kurie pastaruosius mėnesius leidžia padegamuosius balionus ir aitvarus kitapus pasienio tvoros, sukeliančius gaisrų aplinkiniuose izraeliečių ūkiuose.

Izraelio ugniagesių tarnybos duomenimis, šimtų šiomis priemonėmis sukeltų gaisrų padaryta žala siekia milijonus šekelių (šimtus tūkstančių eurų).

„Kiek anksčiau šiandien viena „Hamas“ teroristų grupė leido padegamuosius balionus į Izraelio teritoriją iš pietinės Gazos Ruožo dalies“, – sakoma Izraelio kariuomenės pranešime.

„Atsakydamas IGP (Izraelio gynybos pajėgų) lėktuvas tą grupę apšaudė“, – nurodoma jame.

Padėtis pasienyje ypač paaštrėjo šeštadienį, įvykus smarkiausiam nuo 2014 metų apsikeitimui ugnimi tarp Izraelio pajėgų ir palestiniečių kovotojų.

Žydų valstybės pajėgos šeštadienį smogė dešimtims objektų, esą priklausančių anklave veikiantiems kovotojams. Per šias atakas žuvo du palestiniečiai paaugliai.

Tą pačią dieną iš „Hamas“ kontroliuojamos teritorijos į Izraelį buvo paleista apie 200 raketų ir minosvaidžio sviedinių. Keturi izraeliečiai buvo sužeisti vienai raketai pataikius į namą netoli sienos esančiame pietiniame Sderoto mieste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius