-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gazos Ruožo pasienyje dešimtys palestiniečių protestuotojų sužeisti Izraelio ugnies

Dešimtys palestiniečių penktadienį buvo sužeisti Izraelio pajėgų ugnies, tūkstančiams demonstrantų susirinkus protestuoti prie sienos su žydų valstybe, pranešė anklavo Sveikatos apsaugos ministerija.
Gazos Ruožas
Gazos Ruožas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Iš anksto buvo paskelbta perspėjimų vengti smurto proveržių, todėl dauguma protestuotojų laikėsi atokiai nuo įtvirtintos pasienio tvoros.

Tačiau susirėmimų su Izraelio kariais nebuvo išvengta ir per juos buvo sužeisti mažiausiai 115 pasieniečių, įskaitant 77 pašautus, informavo Sveikatos apsaugos ministerija.

Trečiadienį iš anklavo, valdomo islamistų judėjimo „Hamas“, buvo paleista raketų, todėl įtampa tarp konflikto šalių labai padidėjo ir priartėjo prie didelio masto konfrontacijos.

Nuo kovo pabaigos palestiniečiai kiekvieną penktadienį rinkdavosi prie pasienio tvoros ir kai kada per ją prasiverždavo. Vykstant susirėmimams žuvo jau daugiau kaip 200 palestiniečių ir vienas Izraelio karys.

Šį penktadienį anklavo šiaurėje irgi buvo susirinkę tūkstančiai žmonių, bet dauguma jų stovėjo bent už 100 m nuo tvoros.

Vienas naujienų agentūros AFP korespondentas sakė, kad „Hamas“ saugumo pareigūnai mažiausiai vienoje vietoje buvo pastebėti raginantys protestuotojus nesiartinti prie tvoros.

Kai kurie protestuotojai leido į Izraelio pietinę dalį padegamuosius aitvarus ir balionus. Izraelio kariuomenė nurodė, kad vienas jos orlaivis smogė grupei vyrų, leidusių balionus.

Ketvirtadienį Gazos Ruože apsilankė Egipto saugumo pareigūnų delegacija, paraginusi „Hamas“ lyderį Ismailą Haniya nuraminti protestus, sakė vienas egiptiečių pareigūnas.

Jungtinių Tautų pasiuntinys Nikolajus Mladenovas savo ruožtu per „Twitter“ paragino visas šalis „elgtis santūriai, veikti taikiai ir vengti eskalavimo“.

Trečiadienį iš palestiniečių anklavo buvo paleistos dvi raketos. Viena jų apgriovė namą Izraelio pietiniame Beer Ševos mieste.

Atsakydama Izraelio aviacija smogė apie 20 „Hamas“ taikinių Gazos Ruože.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius