-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Gėjų lobizmas: Vatikaną šokiravo prelato romanas su šveicarų gvardiečiu

Vatikano „gėjų lobistai“ vėl ėmė mirgėti antraštėse, nes esą buvo atskleistas homoseksualus prelatas, kurį popiežius Pranciškus paskyrė į svarbų postą Vatikano banke.
Velykų iškilmės Šv. Petro aikštėje
Šv. Petro aikštėje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Italų savaitraštis „L'Espresso“ penktadienį rašė, kad prelatas Battista Ricca buvo užmezgęs homoseksualius santykius, kai dirbo Vatikano ambasadoje Montevidėjuje Urugvajuje, be to, turėjo romaną su vienu šveicarų gvardiečiu, dėl kurio galiausiai buvo negarbingai grąžintas į Romą.

„L'Espresso“ Vatikano ekspertas Sandro Magisteras sakė, kad B.Ricca 1999 metais teikė kapitonui Patrickui Haari apgyvendinimą ir atlyginimą, o kartą buvo smarkiai sumuštas, kai trainiojosi po gėjų rinkimosi vietas. Galiausiai 2000 metais dėl savo elgesio jis buvo atšauktas iš Montevidėjo.

Be to, pranešama, kad jis buvo įstrigęs lifte su į ambasadą nakčiai pasikviestu jaunu žigolo ir kad juos reikėjo gelbėti.

Vidaus bandymai jį apsaugoti ir dangstyti tą skandalą reiškė, kad Pranciškus tikriausiai nenutuokė apie B.Riccos praeitį, kai šiemet paskyrė jį savo asmeniniu atstovu taip pat į skandalą įtrauktame Vatikano banke.

Po Montevidėjo B.Ricca užėmė kelis prestižinius postus Romoje, pavyzdžiui, vadovavo Šv.Mortos rezidencijai, kurioje gyvena popiežius.

„Dėl to jis galėjo regzti painų santykių su aukščiausiais katalikų hierarchijos sluoksniais visame pasaulyje tinklą", santykių, kurie turėjo padėti palaidoti praeities įtarimus, sakė S.Magisteras.

B.Riccos praeities užtušavimas buvo „gėjų lobistų“ veiklos Vatikane pavyzdys.

Vatikano atstovas Frederico Lombardi šiuos pranešimus pavadino "nepatikimais", bet minėtas žurnalas teigė, kad įtarimus patvirtino pirminiai šaltiniai. Žurnalas rašė, kad "daug vyskupų, kunigų, vienuolių ir pasauliečių" Urugvajuje liudijo prieš B.Riccą.

Birželio mėnesį Pranciškus pripažino "gėjų lobizmo" egzistavimą uždaroje Vatikano administracijoje – Romos kurijoje.

Jei įtarimai dėl B.Riccos pasirodys esą teisingi, tai bus smūgis Pranciškaus bandymams apsikuopti skandalų persekiojamame Vatikane.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius