-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gėjus gydė maldomis

Britų dienraštis „The Guardian“ atskleidė skandalingą istoriją: viena torių partijos narė, įsteigusi bažnyčią, žmones nuo homoseksualumo „gydė“ maldomis, rašo „Lietuvos žinios“.
Philippa Stroud
Philippa Stroud / „Scanpix“ nuotr.

Torių tyrimų instituto „Socialinio teisingumo centras“ vadovė Philippa Stroud buvo populiari ir energinga, ji žymiai prisidėjo kuriant torių socialinę politiką ir suformavo konservatorių lyderio Davido Camerono požiūrį į šeimą. Tačiau jos ryškią žvaigždę užgesino į viešumą iškilusi istorija apie jos įsteigtą bažnyčią, kurioje iš gėjų buvo vaikomi „demonai“.

1989 m. P.Stroud Rytų Anglijos mieste Bedforde įkūrė bažnyčią ir naktinę prieglaudą, kurios esą turėjo pagelbėti narkomanams ir alkoholikams. Bažnyčioje buvo konsultuojami gėjai, lesbietės ir transseksualai.

„The Guardian“ žurnalistams pavyko pakalbinti keletą šios bažnyčios lankytojų. Evangelikų tėvų paauglė dukra Abi buvo nusiųsta į šią bažnyčią dėl jos „transseksualumo bėdų“.

„Įtikėję, kad mane apsėdo demonas, mano tėvai nusprendė kraustytis į Bedfordą vien dėl tos moters (Stroud), kuri <...> neva turėjo galių mane išlaisvinti, – pasakojo Abi. – Ji norėjo, kad aš žinočiau, jog visas mano mąstymas buvo neteisingas, kad aš ir vadinamieji demonai – negeri. Užsiėmimai baigėsi jos ir visi kitų maldomis už mane, siekiant išvaryti demonus. Ji tikrai tikėjo, kad tokie dalykai kaip homoseksualumas, transseksualumas ir priklausomybė gali būti ištaisyti malda Jėzaus vardu.“

Kitas nenorėjęs prisistatyti asmuo pasakojo, jog į Bedfordą persikraustė patikėjęs, kad bažnyčia padės jam liautis galvoti apie homoseksualumą.

„Bandžiau įtikinti save, kad permaina įmanoma, bet kartu dalis manęs tuo netikėjo. Bažnyčia nemanė, kad homoseksualumas yra nuodėmingas, bet manė, jog taip elgtis – nuodėminga. Ji siekė, kad žmogus nebeturėtų tokių nuodėmingų minčių ir jausmų“, – pasakojo vaikinas. Jis prisiminė, kad tik atitolus nuo bažnyčios išsivadavo iš depresijos.

Tačiau Dievas nuo savo pasekėjos, regis, nusisuko. Didelių ambicijų konservatorė Suttono ir Cheamo rinkimų apygardoje pralaimėjo liberaldemokratų kandidatui, rašo „Lietuvos žinios“. Gėjai niekuomet per daug netikėjo konservatorių pasakomis apie jų toleranciją, bet po šios istorijos jų pasitikėjimas dabartine valdančiąja partija smuko kaip niekada . Likus porai savaičių iki rinkimų gegužės 6 d., 74 proc. iš 1000 apklaustų gėjų pareiškė, jog netiki „draugiška“ torių retorika. Dienraščiui „The Guardian“ paviešinus istoriją, kaip torių kandidatė maldomis iš homoseksualų vaikė „demonus“, šis procentas pakilo iki 81.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius